Bilanţ COVID: Aproape 15.400 de cazuri noi și 125 de decese raportate în 24 de ore

Bilanţ COVID: Aproape 15.400 de cazuri noi și 125 de decese raportate în 24 de ore
Un bărbat a rămas fără vedere după ce medicii i-au scos din greşeală ochiul sănătos. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

La nivel național au fost depistate 15.374 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, arată bilanțul intermediar de joi. Institutul Național de Sănătate Publică a raportat 125 de decese COVID-19, cu mențiunea că trei dintre acestea s-au produs anterior intervalului de referință.

GCS: Aproape 15.400 de cazuri noi și 125 de decese raportate în 24 de ore

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 17 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 15.374 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  125 decese, dintre care 3 anterioare intervalului de referință. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, spun autoritățile.

Numărul de cazuri scade repede, însă bilanțul persoanelor internate în secțiile de Terapie Intensivă și cel al deceselor asociate COVID-19 sunt la un nivel „preocupant”, atrăgea atenția miercuri ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Numărul de cazuri noi, cazuri pozitive, scade așa cum am estimat. Suntem la o rată de reproducere – ieri, mai mică de 0,8, deci dacă acum câteva zile eram la 0,89, când am făcut prezentarea de la Ministerul Sănătății, cred că luni, astăzi deja suntem la 0,77. E clar că numărul de cazuri scade repede, dar vedem două cifre care ne mențin atenția foarte serios. Este vorba despre numărul de cazuri de persoane care sunt internate în secțiile de Terapie Intensivă, care rămâne stabil în ciuda scăderii numărului de persoane internate, și numărul de decese. Sigur că aceste două cifre, care sunt preocupante, sunt o reflectare a situației cu un număr foarte mare de cazuri din urmă cu una-două săptămâni”, explica oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe