Bisericile din Huși au de îndeplinit un target: Vânzarea a 40.000 de candele la prețuri foarte ridicate în perioada Paștelui

Bisericile din Huși au de îndeplinit un target: Vânzarea a 40.000 de candele la prețuri foarte ridicate în perioada Paștelui
foto: newsbuzau.ro

Un preot din Vaslui a declarat, sub protecția anonimatului, că reprezentanții Episcopiei Huși ar fi impus preoților din județ să vândă în perioada sărbătorilor pascale peste 40.000 de candele la prețuri foarte ridicate.

Prețul unei candele variază între 3 şi 6 lei, în funcţie de dimensiunea acestora, de 10 ori mai puțin față de prețul din magazin, informează Adevărul.

Către bisericile din oraşul reşedinţă de judeţ ar fi fost alocate 15.000 de candele, către Protopopiatul Bârlad ar fi fost alocate un număr de 15.000 de candele, iar lăcaşelor de cult din zona Huşi le-ar fi fost repartizate 10.000 de candele.

“În fiecare an ne sunt băgate pe gât obiecte pe care noi trebuie să le vindem, iar dacă nu reuşim trebuie să punem bani din buzunarul nostru pentru a ne achita de datoriile faţă de Episcopie. Este primul an când ne sunt impuse candele. Până acum ne obligau să vindem lumânări, vin, calendare, tămâie, toate la supra preţ. Aşa ceva s-a mai întâmplat în ţară doar când Patriarhia Română a strâns fonduri pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Este greu să le vindem, să le cerem enoriaşilor să cumpere din biserică când la magazine preţul e de zece ori mai mic”, a spus, revoltat, un preot exprimându-și nemulţumirea sub protecţia anonimatului.

De asemenea, pomelnicele şi acatistele ar avea preţuri prestabilite. Pentru 40 de zile costă 40 de lei. Pentru un an, preţul pomelnicului e de 100 lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)