Boeru Gheorghe, denunțătorul lui Andrei Chiliman, este "trimisul special al lui Călin Popescu Tăriceanu"

Boeru Gheorghe, denunțătorul lui Andrei Chiliman, este "trimisul special al lui Călin Popescu Tăriceanu"
Foto: digi24.ro

Boeru Gheorghe, denunțătorul primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, este „trimisul special al lui Călin Popescu Tăriceanu”, potrivit referatului procurorilor DNA, difuzat în cadrul emisiunii „Ultimul Cuvânt”, prezentată de Cătălin Striblea, la postul B1 TV.

„Boeru Gheorghe este trimisul special al lui Călin Popescu Tăriceanu și acesta din urmă fiind bun prieten cu Semcu Adrian.

Semcu Adrian a afirmat că Boeru Gheorghe are susținerea necesară și acces la factorii de decizie și trebuie să se ocupe de managmentul proiectului cu finanțare europeană ce urma să se deruleze„, se arată în referatul DNA.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost reținut joi de procurorii Direcției Naționale Anticorupție Ploiești.

Procurorii spun că Andrei Chiliman ar fi perceput comisioane de 10% pentru contractele făcute cu primăria în perioada 2006-2015.

Numitorul comun ar fi omul de afaceri Gheorghe Boeru, audiat şi reţinut săptămâna trecută de DNA, alături de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Adrian Semcu.

Firma controlată de Boeru, Romair Consulting, ar fi avut contracte şi cu Primăria Sectorului 1 pentru consultanţă în activităţi precum lucrări de asfaltare şi anvelopări de blocuri. Angajaţi ai Primăriei, inclusiv primarul, ar fi cerut 10% din valoarea acestor contracte.

Surse judiciare spun că o parte din banii luați de Chiliman, mai exact 10%, ar fi ajuns și la PNL, în vreme ce 15% asociaților lui. Chiliman își păstra 30% din sumă.

Șpaga luată de primar ar fi ajuns la 10 milioane de euro. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe