Botoșani: Un bebeluş a murit în maternitate. Mama copilului a fost operată de patru ori, în mai puţin de 48 de ore

Botoșani: Un bebeluş a murit în maternitate. Mama copilului a fost operată de patru ori, în mai puţin de 48 de ore
Foto: romanialibera.ro

Încă un bebeluş a murit în maternitate. De această dată s-a intamplat la Botoşani. Mama acestuia a fost operată de patru ori, în mai puţin de 48 de ore, iar copilul a murit a doua zi. Tatăl bebeluşului dă vina pe medici şi asistente şi a depus plângere la poliţie şi la conducerea spitalui. Direcţia de Sănătate Publică Botoşani va trimite un raport la Ministerul Sănătăţii, care va decide dacă trimite corpul de control.

Mihaela Profir în vârstă de 35 de ani, a ajuns vineri la maternitate pentru a naşte. La scurt timp, a fost preluată de cadrele medicale, care au decis ca femeia să nască natural. Însă, Mihaela a avut un travaliu foarte lung şi chinuri groaznice, astfel că medicii s-au răzgândit.

La scurt timp după cezariană, femeia a făcut hemoragie şi a fost operată din nou. Starea acesteia s-a agravat, a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Judetean din Botoşani, unde a fost operată pentru a treia oară în numai câteva ore.Aflată în stare critică, a patra intervenție chirurgicală a femeii a fost făcută după acordul scris al familiei.

Soţul Mihaelei Profir acuză medicii şi asistentele care au asistat la naştere de malpraxis şi a depus plângere la poliţie şi la conducerea spitalui.

„Vineri, pe la ora 10.00, am vorbit ultima dată cu ea. După ce am sunat de trei ori, a răspuns o doamnă care mi-a spus că e în sala de operaţie. Şi de acolo, nu am mai ştiut nimic până la 16.00 şi ceva. M-a sunat un cumnat şi mi-a spus să merg repede la Judeţean. Nu ştiam ce treabă are Judeţeanul cu Maternitatea. Am sunat la Maternitate, dar, ori nu ştia nimeni, ori nu a vrut să spună. Despre copil nu am ştiut nimic până a doua zi.” a spus Dumitru Profir, tatăl bebeluşului mort.

Sâmbătă, bărbatul a fost sunat de la Maternitate şi sfătuit să-şi boteze bebeluşul. Acesta a fost creştinat, apoi a murit.

Recent, un alt bebeluş a fost născut mort la maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi, iar legiştii au stabilit că acesta murise cu 24 de ore înainte de momentul în care a fost făcută cezariană.