Brăila: Numărul firmelor falimentare s-a triplat în 2015, față de anul precedent

Brăila: Numărul firmelor falimentare s-a triplat în 2015, față de anul precedent
Foto: gds.ro

În Brăila, companiile care au inițiat procedura de faliment s-a triplat în 2015, faţă de anul precedent. Statistica a reieșit în urma unui studiu de piață al companiei de servicii financiare KeysFin, potrivit adevarul.ro.

În anul 2015, au fost înregistrate 127 de cazuri, nîn comparație cu anul 2014, când au fost înregistrate doar 43. Cazul Brăilei a fost reliefat separat în studiul respectiv, la capitolul „judeţe în care numărul procedurilor de faliment a crescut spectaculos”.

„În Arad avem înregistrate 124 de falimente faţă de 75 în 2014, în Brăila sunt 127 faţă de numai 43 cu un an înainte, iar în Cluj avem un număr dublu de proceduri de faliment (216)", precizează analiştii KeysFin.

Cele 127 de firme falimentare reprezintă o pondere de 2% din totalul firmelor din judeţul Brăila. Pe regiunea de Sud Est, Vrancea are aceeași pondere ca Brăila, de 2%, în timp ce în Galaţi, Buzău şi Tulcea, doar 1% dintre firmele înregistrate au intrat în faliment.

Cu toate acestea, cel mai mare procent a fost înregistrat în Constanţa, 4%, însă acolo funcționează mult mai multe firme decât în Brăila.

Potrivit aceluiași studiu, care a fost realizat la nivel național, cele mai multe societăţi comerciale aflate în procedură de faliment erau în sectorul construcţiilor (9%), urmate de cele din comerţul cu alimente, băuturi şi tutun (5%) şi transporturi (4%).

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său