Brancardierul de la Spitalul ”Victor Babeș” care ar fi detubat din greșeală o pacientă, arestat preventiv: Decizia instanței este definitivă

Brancardierul de la Spitalul ”Victor Babeș” care ar fi detubat din greșeală o pacientă, arestat preventiv: Decizia instanței este definitivă

Brancardierul de la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală care ar fi dezintubat din greșeală o pacientă cu COVID-19, care ulterior a decedat va fi arestat preventiv. Decizia a fost luată, miercuri, de judecătorii de la Tribunalul București și este definitivă, informează HotNews.ro.

Bracardierul acuzat că ar fi detubat din greșeală o pacientă cu COVID-19, arestat prevenitiv

La finalul săptămânii trecute, brancardierul fusese plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, după ce Judecătoria Sectorului 3 a respins propunerea de arestare preventivă făcută de Parchetul Tribunalului București. Decizia de atunci nu a fost una definnitivă, prin urmare a fost atacată de procurori, iar instanța a admis, miercuri, propunerea de arestare preventivă a bărbatuluipentru 26 de zile.

Pe 11 decembrie, brancardierul fusese reținut pentru 24 de ore, fiinf urmărit penal pentru ucidere din culpă.

Potrivit anchetatorilor, acesta a intrat în salonul de terapie intensivă de la Spitalul ”Victor Babeș” înaintea colegilor săi și a onfundat o pacientă decedată pe care trebuia să o scoată din salon cu o alta. Brancardierul ar fi dezintubat-o pe aceasta din urmă, iar femeia a murit.

”Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecţie, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aştepta pe ceilalţi şi, confundând cele două paciente, şi-a depăşit atribuţiile de serviciu şi a scos sonda de intubare de la pacienta în viaţă, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertaţi”, au transmis, vineri, procurorii.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut efectuarea unui control la Spitalul ”Victor Babeș” pentru a se stabili circumstanțele exacte în care a decedat pacienta. Aceasta avea 65 de ani și era internată de două săptămâni.

Mangerul Spitalului „Victor Babeș”: Este un caz de o gravitate deosebită

La rândul său, managerul unității medicale, medicul Emilian Imbri, a declarat că este vorba despre ”un caz de o gravitate deosebită”.

”Este un caz de o gravitate deosebită, așa ceva nu s-a întâmplat sau nu am auzit să se întâmple undeva până acum. Din fericire, este un număr limitat de persoane, pentru că este o zona foarte bine delimitată de restul spitalului și cu un personal instruit pentru ce trebuie să facă, cu acces limitat și pentru restul personalului spitalului. Sunt șapte-opt persoane. Vom constata (…) cine trebuia să fie acolo și cine a fost. Nu sunt mistere, nu sunt lucruri paranormale, sunt lucruri care nu au cum să se întâmple și s-au întâmplat, o persoană din Terapie Intensivă a decedat”, a declarat mediculpentru Libertatea.

Reprezentanții Spitalului au mai transmis atunci că „există indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale, coordonatorul turei de gardă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș a sesizat organele competente, respectiv Parchetul și Poliția, care au declanșat imediat o anchetă, circumstanțele exacte ale producerii incidentului fiind în prezent investigate”.