Brașov: Peste 100 de pompieri au intervenit pentru a stinge un incendiu la un depozit de reziduuri de magneziu (VIDEO)

Brașov: Peste 100 de pompieri au intervenit pentru a stinge un incendiu la un depozit de reziduuri de magneziu (VIDEO)
Foto: B1 TV

Peste 100 de pompieri şi 20 de autospeciale au intervenit la un incendiu izbucnit în judeţul Braşov. Este vorba despre un depozit de reziduuri de magneziu situat în valea Râşnoavei, între localităţile Râşnov şi Predeal.

Operaţiunea echipajelor de urgenţă a fost extrem de dificilă. Şi asta pentru că nu s-a putut interveni cu apă din cauza substanţelor toxice.

Pompierii din trei judeţe s-au chinuit toată noaptea să stingă un incendiu toxic din Valea Râşnoavei, judeţul Braşov.

A fost nevoie de aproximativ 12 ore pentru a ţine sub control furia infernului pentru că magneziul se reaprinde în contact cu apa. Intervenţia echipajelor de urgenţă a fost cu atât mai dificilă, cu cât în ultimele zile a plouat în continuu. Magneziul nu se stinge cu apă, se stinge doar cu nisip uscat sau cu praf.

Traficul rutier a fost întrerupt pe parcursul nopţii între Râşnov şi Braşov.

Intervenție cu peste 100 de pompieri și 20 de autospeciale

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)