București: Incendiu puternic la o fabrică de textile. Două persoane se aflau în clădire

București: Incendiu puternic la o fabrică de textile. Două persoane se aflau în clădire

Incendiu puternic în această seară în Capitală, la o fabrică de textile de pe strada Popa Nan. Două persoane aflate în fabrică în momentul incendiului au fost salvate. Mai bine de două ore pompierii s-au chinuit să stingă incendiul.

“Este o intervenție de durată. Inițial incendiul se manifesta pe o singură latură, a fost observat târziu. Accesul dificil al autospecialelor, lipsa hidranților în preajma locației, cel puțin 50-100 de metri nu există niciun hidrant funcțional… Au fost și trei persoane suprinse de incendiu care nu s-au putut autoevacua. Acestea strigau după ajutor, au fost observate și salvate de la  înălțime folosind o autospecială,” a declarat Daniel Vasile, reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București.

Unsprezece autospeciale ale pompierilor şi mai multe efective ale jandarmeriei au ajuns la fosta fabrică Mătasea Populară. Flăcările înalte de 30 de metri au ameninţat şi locuinţele din jurul clădirii.

“Fiind în casă, am intrat la bucătărie și am văzut pe geamul de la clădirea alăturată o flacără imensă. Bineînțeles căimediat am luat telefonul, am sunat la 112 și în 7 minute pompierii au fost aici,” a povestit Aurora Atanasiu, martoră a incendiului.

După mai bine de două ore, incendiul a fost neutralizat. Poliţiştii încearcă să afle acum dacă focul a fost pus intenţionat, ipoteză care a fost luată în calcul şi în cazul incendiului de luna trecută, de la moara lui Assan.