Bugetul Capitalei, aprobat. Oprescu a rămas fără bani pentru stadionul Lia Manoliu

Bugetul Capitalei, aprobat. Oprescu a rămas fără bani pentru stadionul Lia Manoliu
Foto: ziuaveche.ro

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, luni, bugetul Capitalei pe 2011. Primarul General, Sorin Oprescu, susține că consilierii PDL au tăiat 235 de milioane de lei din suma alocată pentru stadionul Lia Manoliu și finanțarea pentru principalele proiecte de urbanism. Bugetul pe 2011 va fi de 4,5 miliarde de lei, mai mic cu peste un miliard față de anul anterior.

Din cele 20 de procente din bugetul pe 2011 propuse pentru subvenții, 12 sunt pentru subvențiile acordate RADET-ului, celelalte 8 fiind propuse pentru subvenșii acordate RATB-ului.

Proiectul pe 2011 propune un buget de 625 de milioane de lei pentru RADET în timp ce RATB ar urma să beneficieze de 400 de milioane de lei.

Viceprimarul, Mircea Raicu, a declarat, luni, că proiectul bugetului pe 2011 nu va fi votat de către consilierii PDL deoarece este “ilegal și nerealist”. Acesta a menționat că la votarea bugetului consilierii PDL vor avea în vedere funcționarea RADET drept o prioritate pentru Capitală.

Sorin Oprescu susține că aleșii locali au dezechilibrat bugetul și a anunțat ca îi va ataca în instanță. Primarul General a criticat aspru amendamentele la bugetul pe 2011 care, spune el, opresc toate lucrările de infrastructură din cauza lipsei fondurilor.

Oprescu a lansat mai multe acuze la adresa Elenei Udrea spunând că i-au fost tăiate fondurile pentru chioșcurile de informații turistice, dar că se vrea turism în România.

Sorin Oprescu, despre bugetul Capitalei pe 2011