Bugetul Capitalei, aprobat. Oprescu a rămas fără bani pentru stadionul Lia Manoliu

Bugetul Capitalei, aprobat. Oprescu a rămas fără bani pentru stadionul Lia Manoliu
Foto: ziuaveche.ro

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, luni, bugetul Capitalei pe 2011. Primarul General, Sorin Oprescu, susține că consilierii PDL au tăiat 235 de milioane de lei din suma alocată pentru stadionul Lia Manoliu și finanțarea pentru principalele proiecte de urbanism. Bugetul pe 2011 va fi de 4,5 miliarde de lei, mai mic cu peste un miliard față de anul anterior.

Din cele 20 de procente din bugetul pe 2011 propuse pentru subvenții, 12 sunt pentru subvențiile acordate RADET-ului, celelalte 8 fiind propuse pentru subvenșii acordate RATB-ului.

Proiectul pe 2011 propune un buget de 625 de milioane de lei pentru RADET în timp ce RATB ar urma să beneficieze de 400 de milioane de lei.

Viceprimarul, Mircea Raicu, a declarat, luni, că proiectul bugetului pe 2011 nu va fi votat de către consilierii PDL deoarece este “ilegal și nerealist”. Acesta a menționat că la votarea bugetului consilierii PDL vor avea în vedere funcționarea RADET drept o prioritate pentru Capitală.

Sorin Oprescu susține că aleșii locali au dezechilibrat bugetul și a anunțat ca îi va ataca în instanță. Primarul General a criticat aspru amendamentele la bugetul pe 2011 care, spune el, opresc toate lucrările de infrastructură din cauza lipsei fondurilor.

Oprescu a lansat mai multe acuze la adresa Elenei Udrea spunând că i-au fost tăiate fondurile pentru chioșcurile de informații turistice, dar că se vrea turism în România.

Sorin Oprescu, despre bugetul Capitalei pe 2011

Ultima oră
11:00 - Moda mașinilor pe plajă a ajuns și în SUA. Un autoturism de lux, parcat la malul mării (VIDEO)
10:39 - O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
10:38 - Titularizare 2021. Sorin Cîmpeanu: 20% dintre candidați nu au luat nici măcar nota 5. Din promoția curentă, au rezultate și mai slabe. 15 candidați au luat nota 1, avem unii eliminați pentru fraudă (VIDEO)
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)
10:02 - Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate
09:49 - Alin Stoica: Deșeurile din Sectorul 1 sunt colectate / Dacă abandonăm gunoaiele pe stradă și apoi ne plângem că e murdar nu e o atitudine civică. Sper să vedem curând amenzi exemplare (VIDEO)
09:42 - Spărgătorii de semințe, puși de polițiști să măture cojile. Ce amenzi au primit
09:30 - Centrul Info Trafic, avertisment pentru șoferi: Traficul, restricționat pe A1 București – Pitești și pe A1 Deva – Nădlac
09:15 - Andrei Baciu: Am putea avea peste 1.500 de infectări cu coronavirus pe zi la vârful valului 4, care poate veni la sfârșitul lunii septembrie