Călătoriile cu metroul pot fi plătite prin SMS și de abonații Vodafone. Vezi care sunt tarifele!

Călătoriile cu metroul pot fi plătite prin SMS și de abonații Vodafone. Vezi care sunt tarifele!
Foto: blog.exacttarget.com

De acum înainte utilizatorii Vodafone vor putea plăti prin SMS călătoriile cu metroul, au anunțat luni reprezentanții companiei de telefonie mobilă.

“Începând de astăzi (luni) utilizatorii Vodafone pot plăti prin SMS accesul în șapte stații ale metroului bucureșetean. Primele stații care permit acest tip de acces sunt Piața Victoriei, Universitate, Gara de Nord, Timpuri Noi, Politehnica, Grozăvești și Petrache Poenaru”, se arată în comunicatul Vodafone, remis agenției Mediafax.

Astfel, cu un SMS la numărul 7477, la un tarif de 0,5 euro (fără TVA), utilizatorii plătesc o călătorie cu metroul. Pentru două călătorii, plata se face printr-un mesaj la numărul 7492, tarifabil cu 0,9 euro (fără TVA), iar pentru zece călătorii este nevoie de un SMS la 7490 – tarif de 2,2 euro, tot fără TVA.

Pentru a avea acces la stația de metrou, utilizatorii trebuie să apeleze, după plata călătoriei, numărul gratuit 1700 și să apropie telefonul, în timpul convorbirii, de dispozitivul de validare dedicat, aflat la intrarea în stație.

Potrivit sursei precizate, acest serviciu de plată prin SMS a fost dezvoltat cu sprijinul Metrorex.

Vineri, operatorul de telefonie mobilă Orange a anunțat că va implementa pentru clienții săi același sistem de plată prin SMS pentru călătoriile cu metroul bucureștean. De asemenea, de la 1 februarie Orange va lansa și un sistem de plată prin SMS al parcării din zona Ateneului Român, doritorii putând trimite în interiorul rețelei un mesaj text la numărul 7577 care să conțină numărul de înmatriculare al mașinii. Tariful perceput pentru o oră de parcare este de 0,4 euro, plus TVA.

Bilet de metrou și prin SMS pentru abonații Vodafone

Embed: " />