Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă. Liderul ALDE susține că a aflat ”din mediul online” despre decizia DNA (VIDEO)

Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă. Liderul ALDE susține că a aflat ”din mediul online” despre decizia DNA (VIDEO)
Foto: ziarulromanesc.net

UPDATE: Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a aflat ”din mediul online” că DNA a trimis dosarul în judecată, dar acest fapt nu va schimba cu nimic nici proiectele în care este implicat, nici atitudinea pe care o are în spațiul public.

”La solicitarea mai multor ziarişti acreditaţi la Senat, declar că am luat cunoştinţă din mediul "on line" de faptul că DNA a trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie dosarul pe care mi l-au instrumentat. Nu doresc să fac niciun fel de comentarii pe fondul acuzaţiilor construite de anchetatori, procedura îşi va urma cursul legal. Vreau să-i asigur pe toţi cei care sunt interesaţi de viaţa politică sau de evoluţia mea viitoare că această împrejurare nu-mi schimbă cu nimic poziţia, proiectele de viitor şi atitudinea mea constant critică exprimată public”, a declarat Tăriceanu, potrivit Digi24.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și copreședintele ALDE, pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, informează B1 TV.

În aprilie, Tăriceanu a fost chemat la DNA în calitate de martor pentru a da declarații în dosarul lui Remus Truică. Atunci, el a susținut în fața procurorilor că nu îi cunoaște pe cei acuzați. Procurorii, însă, au confruntat declarațiile celorlalți martori și au ajuns la concluzia că liderul ALDE a indus în eroare organele de cercetare penală.

Tăriceanu a respins acuzațiile DNA. Dat fiind calitatea de senator a acestuia, dosarul său va ajunge la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Alături de el a mai fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă și fostul său consilier, Dorin Marian.

Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă

#DIRECT_ONE_bbmho2#