Călin Popescu Tăriceanu critică infiltrarea serviciilor în ministerul Justiției

Călin Popescu Tăriceanu critică infiltrarea serviciilor în ministerul Justiției
Foto: B1 TV

Preşedintele Senatului a criticat infiltrarea serviciilor de informaţii în ministerul Justiţiei şi în Ministerul Public. Călin Popescu Tăriceanu a declarat că asistăm la foarte multe scurgeri premeditate de informaţii către presă din dosarele aflate în faza de instrumentare la DNA. Mai mult, Tăriceanu consideră că, în România, Justiţia a fost folosită ca ”armă politică” cu scopul preluării puterii prin eliminarea adversarilor politici iar dosarul în care premierul Victor Ponta este trimis în judecată reprezintă un ”exemplu relevant”.

”Observ că mulţi parlamentari sunt fie timoraţi pentru că au văzut cât de uşor poţi să fii compromis politic cu un dosar fabricat sau cu o campanie de presă negativă, fie sunt complici. Complicii sunt ‘acoperiţii’ şi cei care îşi închipuie că pot ajunge la putere şi pe căi nedemocratice, atunci când adversarii politici sunt eliminaţi cu ajutorul dosarelor, şi nu prin votul democratic. Cel mai relevant exemplu în acest sens este dosarul prim-ministrului trimis în judecată. Într-o societate cu tradiţii în privinţa statului de drept, mai mult ca sigur prim-ministrul şi-ar fi dat demisia. Dar la noi, Justiţia, după cum ştiţi, a fost folosită nu doar o dată ca armă politică”a declarat Tăriceanu, potrivit unui site de știri.

Şeful Senatului a criticat şi serviciile de informaţii.

”Serviciile secrete participă la derularea anchetei până la finalizarea actului de Justiţie, aşa cum a declarat public un general activ din Serviciul Român de Informaţii. Serviciile secrete şi-au infiltrat ofiţeri acoperiţi în Justiţie şi în Ministerul Public, aşa cum reclamă asociaţiile profesionale ale magistraţilor şi avocaţilor, s-au constatat şi se constată în continuare foarte multe scurgeri premeditate de informaţii către presă din dosarele aflate în faza de instrumentare la DNA”, a mai declarat Tăriceanu, citat de Mediafax.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)