Cântărețul Mihai Constantinescu nu dorește eutanasierea maidanezilor: Autoritățile sunt vinovate pentru moartea copilului

Cântărețul Mihai Constantinescu nu dorește eutanasierea maidanezilor: Autoritățile sunt vinovate pentru moartea copilului

Părerile sunt împărțite în ceea ce privește eutanasierea câinilor vagabonzi, iar cântărețul Mihai Constantinescu face parte din tabăra celor care spun că uciderea lor nu reprezintă cea mai bună soluție pentru rezolvarea acestei probleme.

Artistul consideră că nu câinii sunt vinovați pentru tragediile de pe străzile Capitalei, ci autoritățile, care au avut fonduri și totuși nu s-au ocupat de acest aspect.

„În ultimii ani s-au acordat foarte mulţi bani de la buget pentru sterilizarea câinilor. Cu toate astea, pe străzile din Bucureşti, câinii continuă să se înmulţească. Vinovaţi pentru tragicul eveniment (nr. copilul de 4 ani ucis de câinii comunitari) nu sunt câinii. Nu este admisibil ca cineva să se spele pe mâini spunând că ‘nu era pe teritoriul meu, deci nu e responsabilitatea mea’. Viaţa unui om, a unui copil, în cazul de faţă, nu costă 2.000 de lei, sumă primită drept amendă de firma pe teritoriul căreia s-a găsit trupul copilului. Dispariţia unui copil nu poate fi compensată cu concedierea a două persoane. Nu câinii sunt vinovaţi, ci autorităţile, care au avut mulţi bani pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân şi nu au făcut-o. Ei ar trebui să plătească pentru tragicul eveniment, nu câinii”, a declarat Mihai Constantinescu pentru Gândul.

El a mai spus că cea mai bună măsură ar fi sterilizarea maidanezilor. Chiar dacă a fost mușcat și el de un câine fără stăpân, susține că nu dorește eutanasierea lor.

„E mai bine să băgam banii în buzunar, decât să îi folosim pentru sterilizarea acestor câini. Dacă erau sterilizaţi încă de acum câţiva ani, cel mai probabil numărul câinilor fără stăpân ar fi fost mult mai mic. Durata medie de viaţă a unui astfel de câine este de 10 ani, pentru că ei nu sunt vaccinaţi şi nu au cele mai bune condiţii de viaţă”, a completat artistul.

Mihai Constantinescu – Iubiți și câinii vagabonzi

Embed:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)