Captură-record de droguri în Mehedinți: Procurorii au confiscat două tone de cannabis (VIDEO)

Captură-record de droguri în Mehedinți: Procurorii au confiscat două tone de cannabis (VIDEO)

Captură record de droguri în Mehedinți. Trei români și doi italieni au fost reținuți de procurorii DIICOT după ce s-a descoperit că aveau o cultură de cannabis pe o suprafață de 4.000 metri pătrați, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT.

Captură-record în Mehedinți: Procurorii au confiscat două tone de cannabis

#DIRECT_ONE_owii0w#

Procurorii au și confiscat două tone de cannabis.

Potrivit ancehtatorilor, cultura a fost făcută la cererea unui cetățean italian din napoli pentru care unul dintre românii suspectați ar fi lucrat timp de patru ani. Terenul aparținea bunicului românului.

Redăm, mai jos, comunicatul integral al DIICOT:

Prin ordonanţa din data de 25.09.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus începerea urmăririi penale într-o cauză în care se efectuează cercetări de „cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept”, şi de ,,cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”.

În fapt, s-a reținut că pe raza județului Mehedinți, respectiv a satului Poiana Gruii, pe o suprafaţă de 4.000 m2, a fost înfiinţată o cultură de cannabis, plantele fiind cultivate simetric, pe 13 rânduri, la o distanță de 50-60 de centimetri între ele.

Plantele cu o înălțime de 1,5 metri se aflau în ultima etapă a vegetației înainte de recoltare. De asemenea la cultura respectivă a fost identificată și o instalație de irigat, în sistem de picurare, ce asigura irigarea plantelor.

Plantele de cannabis identificate au fost plantate și întreținute de către un suspect, în vârstă de 38 de ani, pe terenul bunicului său (la care locuieşte fără forme legale), la cererea unui cetățean italian originar din Napoli, pentru care a lucrat în perioada 2012-2016.

Pentru lucrările de întreţinere (în general curăţare a buruienilor), suspectul a fost ajutat de către tatăl său precum şi de către alte persoane din sat pe care le-a plătit cu ziua.

Pe perioada verii, suspectul a păzit în permanenţă plantaţia de cannabis, acesta având montat şi un cort la marginea plantaţiei iar în prezent asigura paza din autoturismul său.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că suspectul a cumpărat în luna iulie a acestui an, o locuinţă la marginea satului Poiana Gruii, la circa 500 m de plantaţia de cannabis, locuinţa urmând a fi folosită pentru a prelucra plantele de cannabis ce vor fi recoltate.

Astăzi, în jurul orei 10:00 procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Mehedinţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinţi au acţionat pentru prinderea în flagrant a suspecţilor, respectiv doi cetăţeni italieni și trei cetăţeni români.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate in vederea confiscării aproximativ 2 tone de cannabis.

La sediul DIICOT Biroul Teritorial Mehedinţi au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 11 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

La acțiune au participat și polițiști de combatere a criminalității organizate din Craiova, ai Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinţi, precum și jandarmi.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.