Care este activitatea care i-a fermecat pe turiștii de pe litoral: „E o mișcare pe care o înveți la fața locului”

Care este activitatea care i-a fermecat pe turiștii de pe litoral: „E o mișcare pe care o înveți la fața locului”
Care este activitatea care i-a fermecat pe turiștii de pe litoral. Foto: Pixabay

Majoritatea turiștilor care ajung pe litoral, fie la noi, sau în alte țări, aleg anumite activități, printre care și scuba diving.

Vacanțele ce includ scuba diving adaugă un strop de aventură concediului. Unii turiști merg la scufundări pentru a încerca ceva nou, în timp ce alții sunt pasionati de acest sport și își planifică aproape fiecare vacanță pentru a include în ea și o aventură subacvatică.

Activitatea care i-a dat pe spate pe turiștii de pe litoral

Scuba diving reprezintă un sport uimitor care îți oferaă șansa de a pătrunde într-o lume cu totul nouă. Când vine vorba despre cele mai bune vacanțe la scuba diving, locul în sine este extrem de important. Se poate face scufundări în apele tropicale din întreaga lume, de la numeroasele locuri frumoase din Asia de Sud-Est, la oceanul Caraibelor din America Centrală sau la celebra Mare Barieră de Corali din Australia.

Cu toate acestea, scufundările nu se fac doar în oceanele tropicale, ci și în apele reci ca gheața din Antarctica, Islanda sau chiar în lacurile din Austria. Fiecare destinație își aduce propriul farmec.

Scufundările multiple în același loc nu aduc aceleași experiențe. Fiecare scufundare este diferită, de fiecare dată turiștii pot vedea alte creaturi și locuri noi.

Turiștii de pe litoralul românesc se luptă pentru un loc

În ultimii ani, turiștii aflați pe litoralul românesc aleg să facă scufundări. Cel mai important aspect al acestei activități, este că nu trebuie neapărat să știi să înoți.

Oricât ar părea de paradoxal, nu e nevoie să știi să înoți pentru a face scufundări pentru agrement. Și asta fiindcă alături de tine va fi permanent un instructor care te va însoți în această minunată aventură. El îți va supraveghea în permanență orice mișcare, astfel încât să nu se pună niciun moment chestiunea vreunui impediment, oricât de mic! În schimb, e nevoie să știi să-ți controlezi presiunea din organism.

Altfel spus, trebuie să înveți când să te prinzi de nas și să respiri, chiar și atunci când te afli sub apă, pentru a-ți regla presiunea internă și a evita astfel problemele ce pot apărea la nivelul timpanului, cele care survin pe măsură ce te scufunzi în apele mării. E o mișcare pe care o înveți la fața locului!”, a declarat pentru impact.ro, Iulia Bănică, administrator al Centrului Nemo Diving din Eforie Nord.

Pentru persoanele începătoare, operatorii de pe litoral au în oferta lor și cursuri pentru începători, care costă aproximativ 1.500 de lei.

Pentru scufundări la Marea Neagră vor plătii 1.850 de lei. Operatorii au diferite pachete pentru fiecare, unele incluzând chiar tururi subacvatice gratuite la situl arheologic din zona Cazinoului, conform impact.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”