Peștele este un aliment care oferă multe beneficii pentru sănătate, însă cel oceanic are multe proprietăți pentru organism, având un conținut ridicat de vitamina D.
„Peștele oceanic pentru imunitate este un miracol pentru că el include mai mulți nutrienți care ne ajută: vitamina D, vitamina A, seleniu, zinc, fier, proteină, Omega 3, toate ajută imunitatea. Vorbim despre peștele oceanic de apă rece, peștele de captură și culmea, aici vin cu un exemplu: macroul, heringul, pești care sunt foarte ieftini, sunt foarte, foarte potriviți”, explică nutriționistul Cristian Mărgărit, conform dcmedical.ro.
Macroul, heringul sau sardinele sunt opțiuni recomandate de nutriționiști, datorită nivelului crescut de vitamina D. În același timp, consumul acestor pești poate contribui la reducerea riscului de apariție a unor afecțiuni grave, precum cancerul, potrivit click.ro.
„Somonul este sensibil la temperaturile mari. Carnea se arde ușor, grăsimile de tip omega 3 sunt degradate, devenind chiar toxice. Îmi place să îl marinez (inclusiv cu sos de soia) și să îl protejez cu zeamă de lămâie atunci când îl gătesc”, a mai precizat expertul. Nutriționistul a explicat că somonul sălbatic ar fi mai bun decât cel de crescătorie.