Case construite pe magistrala de gaze în Bocșa, cu acordul primarului

Case construite pe magistrala de gaze în Bocșa, cu acordul primarului

Mai multe case au fost construite chiar pe magistrala de gaze, în cartierul Măgura din Bocşa. Ţeava alimentează toată partea de vest a județului și merge până la Timișoara. Casele sunt construite fără autorizaţie.

Oamenii spun că în nici un caz nu s-ar fi apucat de construcții dacă fostul primar, nu le-ar fi spus personal că își pot construi case acolo, în marginea cartierului Măgura.

Cu lacrimi în ochi, o femeie afirmă că fosta administraţie publică locală din Bocşa, mai exact fostul primar, i-a arătat personal locul în care poate construi locuinţa: femeia și-a investit toţi banii în casă şi acum va rămâne, cu cei opt copii pe care-i are, pe drumuri.

„Eu nu am unde să mă duc. Fiecare mai are unde să se ducă, dar eu nu am unde să plec cu atâția copii, cu opt copii,” s-a plâns ea.

Un alt bărbat declară că a fost la lucru în Germania, a stâns bani, şi-a construit casa, iar acum este nevoit sa dărâme locuința și să ajungă în stradă cu familie și copii.

Actualul primar al Bocşei ştie că stiuaţia este dramatică. El se vede pus în fața unui fapt împlinit și a unei situații deosebit de grea de care depinde viața mai multor oameni.

„Fostul primar vreau să vă spun că nu a luat niciun fel de măsură, ba mai mult de atât a încurajat aceste construcții,” a afirmat acesta.

Mai grav este faptul că, pentru capitalul electoral, edilii se joacă practic cu soarta și viața oamenilor. Primăria Bocşa a primit încă din luna martie o adresă de la Inspectoratul de Stat în Construcţii prin care se dorea clarificarea acestor construcţii ilegale, însă apropiindu-se alegerile și știind că de la Măgura vin voturi multe fiindcă acolo toată lumea este rudă cu toată lumea, fosta administraţie a ocolit adresa. Conform legii în astfel de situaţii construcţiile ilegale trebuie demolate.

Bocșa: Mai multe case au fost construite pe magistrala de gaze

Embed: ” />
Ultima oră
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației
21:03 - Emilian Imbri, despre medicii care nu se vaccinează anti-COVID: Nu înțeleg ce caută în meseria asta. Îi rog să se vaccineze pentru a demonstra că au ajuns la un nivel intelectual! (VIDEO)
20:51 - Controalele pe litoral se intensifică, după creșterea incidenței cazurilor de COVID-19 în județul Constanța
20:29 - Cătălin Drulă: Centura orașului Bacău, deschisă integral traficului. Proiectul, finalizat în avans față de termenul contractual
20:15 - OMS solicită amânarea vaccinării cu cea de-a treia doză anti-COVID. Motivul invocat pentru întârzierea administrării serului până în octombrie