Cât trebuie să scoată românii din buzunare pentru minivacanța de 1 Mai, pe litoral

Cât trebuie să scoată românii din buzunare pentru minivacanța de 1 Mai, pe litoral
Plajă pe litoral. Sursa foto: Pixabay

Se apropie minivacanța de 1 Mai, iar agențiile de turism de pe litoralul românesc îi așteaptă pe români cu diferite oferte avantajoase.

De exemplu, la un hotel de patru stele din stațiunea Mamaia, pentru un sejur de 3 zile,  o persoană va scoate din buzunar aproximativ  1000 de lei. În acest preț este inclus atât meniul de sărbători, dar și meniuri speciale în celelalte două zile, precum și surprize pentru copii.

Oferte pentru toate buzunarele

După doi ani în care pandemia de Covid-19 a împiedicat desfășurarea la capacitate maximă a activităților de la malul mării, cel mai așteptat moment din ultimii trei ani este data de 1 mai. Hotelierii au  pregătit  oferte pentru toate buzunarele. De exemplu, în stațiunea Mamaia, tarifele încep de la 200 de lei și ajung până la 450 de lei.

În stațiunea Costinești, o noapte de cazare porneşte de la 200 de lei, iar în Eforie Nord de la 250 lei.

Pentru persoanele care caută preţuri mai mici, pot găsi în Vama Veche, unde o noapte de cazare costă de la 150 de lei, dar poate ajunge şi până la 500 de lei.

Vești bune pentru români, minivacanța va ține patru zile

Sărbătorile pascale din acest an aduc o minivacanță de patru zile, în a doua jumătate a lunii aprilie.

Angajații de la stat sau privat se bucura in acest an de patru zile libere cu ocazia Paștelui, fiind incluse atât Vinerea Mare, cât și a doua zi de Paste.

Ziua de 22 aprilie, vineri, este zi liberă cu ocazia sărbătorii Vinerea Mare, iar în ziua de 24 aprilie, duminică, este sărbătorit Paştele Ortodox. Luni, 25 aprilie este a doua zi de Paşte, astfel că este de asemenea liberă.

Începând din anul 2020 angajații care beneficiază de libere și de Paștele catolic cât și de Paștele ortodox trebuie să recupereze zilele libere primite suplimentar conform programului pe care angajatorul il stabilește.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:52 - Germania vrea să facă din armata sa „coloana vertebrală a apărării în Europa”. Va fi „gata să ducă un război”, spune ministrul apărării
17:49 - Pavel Bartoș, oprit în trafic de polițiști! Ce s-a întâmplat cu celebrul prezentator TV: „Am dus-o mult prea departe…”
17:44 - Cel mai bogat șofer din România a devenit unic acționar al unui lanț hotelier. Bărbatul este mâna dreaptă a unui milionar
17:40 - Cătălin Drulă, scrisoare către C.E. pentru bugetul țării: Marcel Ciolacu guvernează România, acum, pe persoană fizică, el dă bani cui vrea. Parlamentul este scos din schemă (VIDEO)
17:37 - Surse: Guvernul a adoptat joi proiectul de lege privind creșterea pensiilor / Ministerul Finanțelor avertizează că taxele vor crește din 2025
17:32 - Cătălin Drulă: PSD și PNL vor trebui să răspundă pentru subminarea economiei naționale. Bani pentru pensii nu mai sunt că i-au cheltuit pe tot felul de sinecuri, risipă și furt din bugetul statului (VIDEO)
17:27 - ANAF a rupt cu amenzi comercianții din București care n-au respectat OUG-ul lui Ciolacu de plafonare a prețurilor la produsele de bază
17:27 - Modalitatea prin care o femeie a încercat să primească banii înapoi, după ce a mâncat la un restaurant: „Am fost dezgustat și nervos”
17:19 - Cea mai bogată femeie din România, cu o avere de 6,3 miliarde de euro, se plimbă prin București cu o Dacia: „Ne deconectăm puțin”
17:19 - Scandal total în Primăria Simeria. Primarul a fost filmat când țipă și încearcă să scoată cu forța un angajat (VIDEO)