Cât trebuie să scoată românii din buzunare pentru minivacanța de 1 Mai, pe litoral

Cât trebuie să scoată românii din buzunare pentru minivacanța de 1 Mai, pe litoral
Plajă pe litoral. Sursa foto: Pixabay

Se apropie minivacanța de 1 Mai, iar agențiile de turism de pe litoralul românesc îi așteaptă pe români cu diferite oferte avantajoase.

De exemplu, la un hotel de patru stele din stațiunea Mamaia, pentru un sejur de 3 zile,  o persoană va scoate din buzunar aproximativ  1000 de lei. În acest preț este inclus atât meniul de sărbători, dar și meniuri speciale în celelalte două zile, precum și surprize pentru copii.

Oferte pentru toate buzunarele

După doi ani în care pandemia de Covid-19 a împiedicat desfășurarea la capacitate maximă a activităților de la malul mării, cel mai așteptat moment din ultimii trei ani este data de 1 mai. Hotelierii au  pregătit  oferte pentru toate buzunarele. De exemplu, în stațiunea Mamaia, tarifele încep de la 200 de lei și ajung până la 450 de lei.

În stațiunea Costinești, o noapte de cazare porneşte de la 200 de lei, iar în Eforie Nord de la 250 lei.

Pentru persoanele care caută preţuri mai mici, pot găsi în Vama Veche, unde o noapte de cazare costă de la 150 de lei, dar poate ajunge şi până la 500 de lei.

Vești bune pentru români, minivacanța va ține patru zile

Sărbătorile pascale din acest an aduc o minivacanță de patru zile, în a doua jumătate a lunii aprilie.

Angajații de la stat sau privat se bucura in acest an de patru zile libere cu ocazia Paștelui, fiind incluse atât Vinerea Mare, cât și a doua zi de Paste.

Ziua de 22 aprilie, vineri, este zi liberă cu ocazia sărbătorii Vinerea Mare, iar în ziua de 24 aprilie, duminică, este sărbătorit Paştele Ortodox. Luni, 25 aprilie este a doua zi de Paşte, astfel că este de asemenea liberă.

Începând din anul 2020 angajații care beneficiază de libere și de Paștele catolic cât și de Paștele ortodox trebuie să recupereze zilele libere primite suplimentar conform programului pe care angajatorul il stabilește.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră