Cătălin Striblea: DNA aproape a pulverizat PSD-ul. Ponta a scăpat de câțiva oameni capabili să-l execute oricând

Cătălin Striblea: DNA aproape a pulverizat PSD-ul. Ponta a scăpat de câțiva oameni capabili să-l execute oricând

Jurnalistul Cătălin Striblea este de părere că procurorii anticorupție au pulverizat PSD-ul lui Victor Ponta. În estul României, aproape niciun lider social-democrat nu mai este în libertate.

“Aproape că întreaga conducere PSD are o problemă în justiție: Liviu Dragnea, Dan Nica, Dan Șova, Gheorghe Bunea-Stancu, Viorel Hrebenciuc, Ecaterina Andronescu, Mircea Cosma. Constantin Boșcodeală, Radu Mazăre, Adrian Țuțuianu, Adrian Duicu, Ioan Cindrea, Miron Mitrea, Darius Vâlcov. Puneți-l și pe Vanghelie care între timp a dispărut din PSD. Dar și pe Sebastian Ghiță și el plecat din partid. Iar asta s-a întâmplat doar în ultimii  2-3 ani. Și probabil că povestea se va accelera”,scrie realizatorul emisiunii “Ultimul cuvânt” de pe B1 TV pe blogul personal.

Cu un an înaintea alegerilor, partidul aflat la guvernare este înjumătățit de acțiunile anticorupție ale DNA, iar acest lucru îi favorizează pe liberali în cursa din primăvara anului viitor.

“DNA a făcut ceea ce publicul cerea de foarte multă vreme: o adâncă reformă în PSD. Președintele partidului a scăpat de câțiva oameni capabili să-l execute oricând și care îl țineau sub presiune constantă. Printre ei și Nichita. Cumva au dispărut amenințările pentru șefia partidului, chiar dacă va pierde puterea. Dar, dacă vrea să câștige acea parte a publicului care i-a lipsit mereu, acele 7-8 procente care au decis mereu alegerile, va trebui să facă un gest simplu: să apese securea până la capăt. Să se delimiteze, să-i lase în afară, să desprindă balastul pe care îl reprezintă acum. Altfel, o să meargă cu ei”, mai scrie Cătălin Striblea.
 

Urmăriți B1TV.ro și pe