Catolicii și protestanții sărbătoresc Paștele: Credincioșii au întâmpinat cu evlavie și emoție Învierea Domnului (VIDEO)

Catolicii și protestanții sărbătoresc Paștele: Credincioșii au întâmpinat cu evlavie și emoție Învierea Domnului (VIDEO)
Foto: realitateaoltului.ro

Este prima zi de Paşte pentru mai bine de un milion de catolici şi protestanţi din România. Sâmbătă seară, în bisericile acestor confesiuni a fost vestită Învierea Domnului. Duminică, toți credincioșii vor participa la Liturghia solemnă de Paște, după care se vor îndrepta spre case, la mesele încărcate cu pască, miel și ouă roșii.

Învierea Domnului a fost întâmpinată cu evlavie şi emoţie. Catedrala Sf. Iosif din Capitală a fost plina de creştini romano-catolici, veniți să sărbătorească Învierea Mântuitorului.

Pentru prima oară, după 40 de zile de post, credincioşii au cântat ”Aleluia!” și după o tăcere de trei zile, clopotele au bătut din nou. Apoi, s-a lăsat tăcere preţ de câteva momente, pentru vorbele de duh rostite la Liturghie de părinţii Bisericii Catolice.

Lumina Învierii s-a aprins, aşadar, la miezul nopții în sute de lăcașe de cult, pline până la refuz. Ritualul Învierii a pornit în faţa bisericii, prin binecuvântarea focului şi aprinderea lumânării pascale, simbol al luminii lui Cristos cel Înviat. Timp de aproape o oră, lecturile din Vechiul şi Noul Testament le-au amintit credincioşilor făgăduinţa lui Dumnezeu, Creator şi Mântuitor, de a fi mereu alături de om.

La finalul slujbei credincioșii catolici au ieșit afară cu lumânările aprinse și au înconjurat biserica.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags: