Caz revoltător. Un bărbat din India i-a tăiat burta soției însărcinate în șapte luni. Voia să știe dacă va avea băiat

Caz revoltător. Un bărbat din India i-a tăiat burta soției însărcinate în șapte luni. Voia să știe dacă va avea băiat
Sursa Foto: Fanatik.ro

Caz șocant în India, acolo unde un bărbat,tată a cinci fete, și-a tăiat soția pe burtă pentru aafla dacă cel de-al șaselea copil estebăiat.Femeia a fost internată în spital și se află în stare critică,transmite Daily Mail.

Femeie gravidă, tăiată pe burtă de soț

Sătul să aibă numai fete, un bărbata tăiat stomacul soției însărcinate, pentru a afla dacă aceasta va da naștere unui băiat. Teribilul incident a avut loc în data de19 septembrie, în Uttar Pradesh, un stat din estul Indiei.

Conformdatelor din rechizitoriu, se pare că bărbatul, cunoscut doar sub numele de Pannalal, a folosit o armă ascuțită pentru a-și ataca partenera de viață.

Sosite la fața locului, autoritățile locale l-au arestat pe brăbatul care și-a înjunghiat în mod intenționat soția însărcinată în șapte luni, iar femeia, în vârstă de 35 de ani, se luptă pentru viața ei, în spital.

Bărbatul voia neapărat un fiu, așa că și-a atacat soția pentru a afla sexul copilului

Cuplul avea cinci fiice împreună, iar bărbatul își dorea neapărat un fiu.

Oficiali ai Poliției au declarat că bărbatul a fost arestat, dar că neagă faptul că și-ar fiînjunghiatintenționat soția, insistând că a fost un accident.

Organele de poliție sunt de părerecă bărbatul a recurs la gestul șocant pentru a afla sexul copilului.

Femeia a fost transportată la un spital din Delhi, iar starea ei este stabilă în prezent. Din păcate, bebelușul care era băiat, nu a supraviețuit.

Reamintim faptul că în India, încă există un număr ridicat de avorturi în baza discriminării pe bază de sex. Foarte mulți părinți din India își doresc băieți în locul fetelor, ceea ce a cauzat multe probleme în rândul populației feminine. Și asta, pentrucă se spune că băieții aduc mai mulți bani familiei, în timp ce fetele „seacă” averea din cauza zestrelor.

Bebelușul fată versus bebelușul băiat

Un studiu din 2007 arată că faptul că indienii preferă să aibă fii este un fenomen bine cunoscut, care explică și faptul că ratele de mortalitate în rândul fetelor este mult mai ridicată.

În jur de 46 de milioane de fete au fost date dispărute în ultimii 50 de ani, conform unui sondaj al United Nations Population Fund (UNFPA).

În fiecare an, în jur de 460.000 de fete sunt ucise prin avort și din cauza neglijenței părinților.

Indiaeste o țară care preferă, din punct de vedere tradițional, un bebeluș băiat în locul unui bebeluș fată.

Acest fapt este datorat faptului că, din punct de vedere al istoriei și al tradiției, băieții sunt cei care, atunci când cresc, vor avea grijă de familie și de părinții în vârstă, și vor purta mai departe numele. O fată, pe de altă parte, se va căsători și va părăsi casa părintească, iar familia va trebui să-i pregătească o zestre considerabilă.

Această preferință a destabilizat populația Indiei. Autoritățile Indiene au realizat mai multe campanii de sensibilizare a populației în acest sens, pentru a-i încuraja pe noii părinți să păstreze bebelușii fete, însă nici una dintre acestea nu a funcționat cu adevărat, din cauza tradițiilor care sunt păstrate de marea majoritate a locuitorilor statului indian.

Specialiștii în domeniu spun că oamenii trebuie încurajați să sărbătorească nașterea fetelor la fel cum se întâmplă cu cea a băieților, conform culturii indiene.

Urmăriți B1TV.ro și pe