Ce facem cu încărcătoarele de telefon care nu ne mai folosesc

Ce facem cu încărcătoarele de telefon care nu ne mai folosesc
Foto: Pixabay

Studiile recente arată că românii au în casă peste 40 de milioane de încărcatoare de telefon nefolosite și astfel este important ca aceștia să știe cum anume le pot recicla în cazul în care nu le vor mai fi de folosință niciodată, notează Antena 3.

Încărcătoarele care nu mai sunt folosite întrucât sunt prea vechi sau s-au stricat, prin ieșirea din uz devin deșeuri de echipamente electrice și electronice, așa că pot fi reciclate.

Ce facem cu încărcătoarele de telefon pe care nu le mai folosim

Se estimează că încărcătoarele de telefon generează, anual, circa 51.000 de tone de deșeuri. Cristian Pocol, preşedintele Ascociaţiei Respo, a explicat la Antena 3 ce este de făcut dacă avem în casă încărcătoare de care vrem să scăpăm.

„Aceste încărcătoare dețin materii prime care pot fi utilizate în construcția unor noi încărcătoare sau alte echipamente electrice și electronice. Acesta este motivul important pentru care noi trebuie să ne asigurăm că aceste încărcătoare nu ajung într-un recipient de gunoi menajer, respectiv la groapa de gunoi, ci ajung într-o instalație de reciclare, de unde pot fi recuperate materialele componente.

De cele mai multe ori, aceste încărcătoare trebuie să fie reparate la locul de generare. În momentul în care nu mai avem nevoie de ele, să nu le aruncăm într-o găleată de gunoi, să le punem într-un recipient separat, de genul acelei cutii de carton pe care asociația noastră o pune la dispoziție în mod gratuit, sau orice alt recipient.

În momentul în care ieșim spre un magazin care comercializează echipamente electrice, sau chiar ne ducem către un punct de colectare autorizat pentru această activitate, să le ducem acolo, urmând să fie duse într-o instalație de reciclare.”, a explicat Cristian Pocol.

Urmăriți B1TV.ro și pe