Avionul nu este cel mai confortabil loc, motiv pentru care unii pasageri caută diferite modalități prin care să se simtă cât mai bine în timpul zborului. De știut este faptul că în timpul zborului, toate lucrurile sunt văzute, atât de ceilalți pasageri, cât și de personalul angajat.
Pentru a avea un zbor cât mai plăcut și mai liniștit, președintele Asociației Însoțitorilor de Zbor, Sara Nelson, a dezvăluit câteva lucruri pe care să nu le faci niciodată într-un avion.
Pentru a primi din partea însoțitorilor de zbor cele mai bune servicii, de preferat este să le spuneți clar ce dorințe aveți, ce anume vreți de la ei și ce vreți să consumați pe parcursul călătoriei: „Însoțitorii de zbor pot fi o mulțime de lucruri, dar nu suntem cititori de minți”, a spus Sara Nelson.
„Scoateți căștile din urechi doar pentru un minut, fii atent, astfel încât să ne putem înțelege rapid și ușor. Dacă observăm că ești un ajutor, poate că zborul tău va fi mult mai plăcut, după ce însoțitorii de bord vor vedea și asta”, a mai adăugat ea.
Printre sfaturile pe care le oferă însoțitorii de zbor se numără și dorința acestora de a nu trata avionul ca pe propria casă: „Acest lucru se întâmplă tot timpul”, spunea Sara, în timp ce a arătat o poză cu un pasager care își ținea picioarele pe peretele avionului.
„Este o problemă pentru că creează un conflict incredibil, este groaznic, poate miroase și, de asemenea, știi, te pui și pe tine în pericol”, a mai adăugat Nelson.
În timpul zborului niciodată nu trebuie să desfaceți centura de siguranță, indiferent dacă e pe placul pasagerului sau nu. Recomandarea însoțitorilor de bord este să păstrăm centura de siguranță pe întreaga călătorie, chiar dacă lumina centurii este aprinsă sau nu.
„Piloții fac o treabă foarte bună încercând să ne avertizeze atunci când vin turbulențe, dar uneori apar fără niciun avertisment. Este foarte grav. Ține centura de siguranță pusă!”, a spus Sara.
Pentru că este un transport în comun, în avion nu trebuie aduse alimente cu mirosuri puternice: „Nu vă aduceți salată de ouă sau ton. Suntem într-un mediu închis, cu aer recirculat”.