Ce spune Alexandru Rafila despre revenirea la învățământul online

Ce spune Alexandru Rafila despre revenirea la învățământul online

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a comentat astăzi despre posibilitatea de a se reveni la învățământul online odată ce ar crește numărul de infectări cu Covid.

Acesta a adus lămuriri și a precizat că în momentul de față nu există niciun motiv de îngrijorare care să determine autoritățile să ia astfel de măsuri, întrucât situația pandemică este ținută sub control, iar numărul cazurilor noi de infectare se menține unul scăzut.

Alexandru Rafila, despre revenirea la învățământul online

„Pentru învățământul online, solicitarea trebuie făcută la ministerul Educației, pentru că el se ocupă de acest lucru. Nu cred că este în momentul de față un context medical, de sănătate publică, care să pună într-un fel problema învățământului online. În momentul de față avem o incidență scăzută a infecției cu noul coronavirus”, a afirmat Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

”Nu sunt elemente care, din punct de vedere medical, să justifice într-un fel revenirea la învățământul la distanță, este o chestiune care cred că este foarte clară pentru toată lumea”, a adăugat ministrul Sănătății, care a dat de înțeles că nu se va mai reveni, cel puțin curând, la învățământul online, din timpul pandemiei.

Acesta a comentat și despre îmbolnăvirile existente la început de an școlar, pe care le consideră perfect normale pentru această perioadă.

„Este o situație obișnuită, după începerea școlii. Nu uitați că școala a început cu două săptămâni mai devreme în acest an, iar aceste două săptămâni sigur că au dus și la creșterea incidenței virozelor respiratorii, fără să existe probleme legate de acordarea asistenței medicale”. a conchis Rafila.

Urmăriți B1TV.ro și pe