Adormirea Maicii Domnului este sărbătoarea prin care creștinii comemorează trecerea în neființă a Fecioarei Maria. Această zi este sărbătorită atât de către ortodoxi, cât și de catolici.
Din punct de vedere calendaristic, pe 15 august este sfârșitul verii, iar din această perioadă încep să se răcească nopțile și ulterior și zilele, potrivit G4Food.
Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este și sfârșitul postului pentru ortodoxi, care au ținut timp de două săptămâni un post strict, cu puține dezlegări. Astfel, revenirea la alimentația de dulce este recomandat să se facă treptat, pentru a nu afecta stomacul.
Cum această sărbătoare este legată de o minivacanță, mulți aleg să meargă în vacanțe sau să petreacă timp cu familia. De aceea, este foarte important ce alegem să consumăm în această perioadă, pentru a nu ne da peste cap organismul.
O recomandare potrivită este peștele proaspăt sau fructele de mare, care pot fi puse pe grătar. Peștele pe grătar se coace extraordinar pus întreg, direct pe grătar, înfășurat în folie de aluminiu sau în crustă de sare. Fructele de mare se pun direct pe grătar și se stropesc înainte de a fi servite cu suc de lămâie.
Peștele puteți să îl consumați cu o salată cu multe legume, frunze, crudități, semințe, chiar și fructe și dreasă cu o vinegretă simplă.
Pentru desert puteți alege fructe de sezon, precum pepenele sau dacă vreți ceva gătit, o înghețată din fructe congelate.