Cea mai mare navă de croazieră din lume nu are cumpărător. Vasul riscă să fie dezmembrat

Cea mai mare navă de croazieră din lume nu are cumpărător. Vasul riscă să fie dezmembrat
Foto: Captură video

Vasul de croazieră nefinalizat, care trebuia să fie cel mai mare din categoria sa, încă se află în locul unde a fost construit, din motiv că administratorii nu-i pot găsi un cumpărător, notează Wall-Street.

Soarta vasului numit Global Dream îl poate trimite la punctul de colectare a fierului vechi, scrie ndtv. Mașinile și multe dintre echipamentele, care fuseseră deja livrate, urmează să fie vândute, a declarat vineri revista germană pe Morgen, într-o conferință de presă.

Accentul lui Morgen este acum pe nava Global Dream.  Șantierul naval Wismar al MV Werften a fost vândut unității navale a lui Thyssenkrupp AG din Kiel, care intenționează să construiască acolo nave militare din 2024, pe fondul tensiunilor în creștere după invazia Rusiei în Ucraina.

Compania a falimentat

Ambele nave au fost comandate inițial de Dream Cruises, cu sediul în Asia, care s-a prăbușit împreună cu compania mamă Genting Hong Kong la începutul acestui an, după ce pandemia de Covid-19 a diminuat cererea de croaziere.

O singură companie, din Suedia, s-a arătat interesată de acest vas pe parcursul construcției acestuia, dar a renunțat ulterior la planul de a îl achiziționa, informează sursa citată.

Vasul de croazieră Global Dream II ar putea fi, prin urmare, remorcat pentru a fi dezmembrat, dacă nu se va găsi un cumpărător pentru acesta în săptămânile imediat următoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe