CEDO a respins cererea avocaților lui Adrian Năstase, privind condamnarea sa în Trofeul Calității

CEDO a respins cererea avocaților lui Adrian Năstase, privind condamnarea sa în Trofeul Calității

Cererea solicitată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de către avocaţii lui Adrian Năstase, după tentativa de sinucidere a fost respinsă. Totuşi avocaţii care l-au reprezentat pe Năstase spun că nu poate fi vorba despre o plângere pe fond, atâta timp cât Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a publicat motivarea sentineţei în dosarul Trofeul Calităţii, prin care fostul premier a primit o condamnare cu executare la 2 ani de închisoare.

După  tentativa de sinucidere a fostului premier Adrian Năstase , avocatul Corneliu Liviu Popescu a trimis o solicitare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Această acţiune a privit un incident procedural. De asemenea Horia Miclescu, un alt reprezentat a fostului premier spune că acţiunea la CEDO  privea modul în care au acţionat agenţii procedurali care au fost prezenţi în aceea seară acasă la Adrian Năstase.

Însă avocaţii fostului premier nu se opresc aici. Deşi cerera la CEDO a fost respinsă, aceştia spun că lucrează la o plângere pe fond către instituţia europeană.

Conform avocaţiilor  pentru a deschide o acţiune la CEDO este nevoie de un termen de 6 luni. Reprezentanţii lui Adrian Năstase spun că au solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să publice motivarea sentineţei de condamnare. Pentru că fără acest document nu pot iniţia acţiuni la CEDO.

Fostul premier Adrian Năstase se află încarcerat la Penitenciarul Jilava unde ispăşeşte o pedeapsă de doi de închisoare în dosarul Troferul Calităţii.