Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)

Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta (VIDEO)
Aglomerație pe litoralul românesc

Temperaturi de peste 30 de grade Celsius și niciun nor pe cer, vreme numai bună de plajă și de baie în mare se anunță pentru acest weekend, cel mai aglomerat al sezonului estival. Hotelurile și plajele s-au umpluT deja, hotelierii cu greu fac șață solicitărilor.

Ionuț Nedea, consultant în turism, de la LitoralulRomanesc.ro, a oferit pentru B1 TV mai multe informații pe marginea acestui subiect.

Pe lângă Mamaia și Eforie Nord, în topul celor mai căutate stațiuni se află Venus și Jupiter.

„Categoric, ne aflăm în fața celui mai aglomerat weekend din acest sezon. Hotelurile sunt în cea mai mare parte ocupate. Se mai găsesc eventual camere sporadic, la recepție, însă majoritatea sunt de 100%. Evident, stațiunile cele mai solicitate sunt Mamaia, Eforie Nord, Venus, Jupiter, dar cerere mare este pentru toate stațiunile, în acest moment. 

Este în continuare cerută Vama Veche, trebuie să avem în vedere că are un grad de ocupare ridicat, dar o capacitate de cazare mică”, a declarat Nedea, pentru B1 TV.

Românii, buluc pe litoral, la Marea Neagră

Criticați pentru tarifele piperate, hotelierii nu au de ales. Prețurile se stabilesc în funcție de cerere, care este mai mare decât oferta.

„Nu vor mai fi creșteri (n.r. – de prețuri). Practic, ne aflăm în vârf de sezon. Este adevărat că a fost o creștere ușoară a prețurilor, de aproximativ 5%, dar în termeni reali, prețurile nu au crescut, dacă ne raportăm și la euro. 

Interesul este crescut, trebuie să precizez că ne aflăm într-o situație în care cererea depășește oferta. Ceea ce putem noi să vindem este sub ceea ce își doresc românii să rezerve. Așadar, o creștere suplimentară a interesului nu va duce la vânzări mai mari, pentru că mai mult de 100% nu putem să vindem. Și celelalte stațiuni sunt în aceeași situație, doar că Mamaia, Eforie Nord, Venus, Jupiter sunt cele care se cer cele mai mult. Dar în această perioadă, toate sunt la 100%”, a mai transmis consultantul în turism.

„Cam după 15-20 august (n.r. – se va mai elibera), dar din fericire, pentru noi va fi în continuare aglomerată. Luna septembrie este cu prețuri foarte bune și în ultimii ani, vreme de asemenea, foarte bună”, a mai declarat Nedea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.