Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă (GALERIE FOTO)

Centrul Bucureștiului este blocat de o mulțime de protestatari scoși în stradă de George Simion. Aproximativ 3.000 de oamenii mărșăluiesc între Piața Romană, Piața Universității, și Piața Victoriei sub pretextul scumpirilor facturilor la energie.

În acest moment, Bulevardul Magheru este blocat de oamenii care se îndreaptă către Piața Victoriei și de sute de jandarmi și polițiști care încearcă să asigure ordinea.

Protestatarii de la Piața Universității se află sub îndrumarea lui George Simion, liderul AUR, iar cei la de Victoriei, a senatoarei Diana Șoșoacă. Oamenii intenționează să rămână pe străzi până la miezul nopții.

Potrivit reporterului B1Tv Gabriela Mihai, membrii partidului AUR au organizat evenimentul și au distribuit materiale prin care i-au îndemnat pe oameni să vină la protest.

Oamenii se îndreptă către Palatul Victoria, scandând „demisia”, „hoții” și „anticipate”, nemulțumiți de scumpirile din ultimele luni. Majoritatea protestatarilor sunt veniți din Buzău, Călărași, Giurgiu, Ploiești. Încă 7.000 de oameni sunt așteptați să li se alăture celor din stradă.

Potrivit surselor B1Tv, nu a fost emisă nicio autorizație pentru acest protest.

Unii dintre protestatari și-au dat foc la facturile primite de la companiile de energie, scrie digi24.ro. Liderul AUR îi îndeamnă pe oameni să iasă în stradă și în zilele următoare.

„Nu vom pleca acasă, odată ce ne adunăm duminică, vom protesta mai departe şi în zilele următoare, zi de zi, dacă e nevoie, pentru că e ultima formă prin care putem determina Guvernul să ia unele măsuri necesare, să oprească nivelul dobânzii care, odată cu creşterea ROBOR, a devenit foarte mare, să revină la o piaţă reglementată, să demită o parte din miniştri, care s-au dovedit absolut incompetenţi şi, desigur, premierul Ciucă să plece acasă„, a menţionat Simion.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:02 - Kremlinul confirmă planurile de a crea o „uniune triplă a gazelor”. Încă două țări se alătură lui Putin
13:54 - Vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată de DNA după ce ar fi încercat să mituiască cu 200 de lei un polițist pentru a nu fi amendat în trafic
13:44 - Ministrul Culturii, după scandalul din Parlament generat de discursul unui deputat UDMR: E un dublu pericol – radicalizarea unei minorități și contraradicalizarea unor forțe politice românești. Se alimentează reciproc (VIDEO)
13:36 - Unde se pot vedea meciurile decisive, de joi, pentru calificarea în optimile CM Qatar 2022: Partidele Spaniei şi Germaniei NU mai sunt transmise de TVR 1
13:36 - Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, la București: Europa trebuie să se pregătească pentru mai mulți refugiați din Ucraina
13:28 - Nouă lovitură grea pentru Simona Halep! Jucătoarea româncă întâmpină probleme şi la antrenamente
13:25 - Mario Iorgulescu a postat o fotografie în care apare alături de interlopul din Timișoara Sorin Udrea. „Nu merg lucrurile între noi. Nu vreau să mă întorc în România”
13:19 - Italia se pregătește să naționalizeze una dintre cele mai mari rafinării din Europa deținută de Lukoil
13:13 - Bogdan Aurescu: Parteneriatul Strategic România – SUA e la cel mai înalt nivel / Antony Blinken: SUA rămân angajate în sprijinirea eforturilor României pentru consolidarea statului de drept și combaterea corupției (VIDEO)
13:12 - Casa Albă, în straie de sărbătoare! Cum arată decorul de Crăciun ales de Jill Biden (FOTO)