CFR: Trenurile vor avea întârzieri, sâmbătă şi duminică, din cauza restricţiilor de impuse de caniculă

CFR: Trenurile vor avea întârzieri, sâmbătă şi duminică, din cauza restricţiilor de impuse de caniculă

Trenurile vor înregistra întârzieri la destinaţie, sâmbătă şi duminică, din cauza restricţiilor de viteză impuse în contextul atenţionării cod galben de caniculă, informează CFR, potrivit Mediafax.

În perioada de caniculă (35 – 37 de grade în aer), temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 – 55 grade C, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată, precizează sursa citată.

Compania recomandă publicului călător ca, în perioada de valabilitate a avertizării cod galben de caniculă, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

Meteorologii au emis vineri după-amiază o avertizare cod galben de caniculă valabil pentru zilele de sâmbătă și duminică, în regiunile din sudul și estul țării, inclusiv Bucureștiul.

Avertizarea cod galben este valabilă pentru Bucureşti şi judeţele Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dâmboviţa, Mehedinţi, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj.