CGMB a aprobat bugetul Capitalei pe 2014 cu toate amendamentele propuse

CGMB a aprobat bugetul Capitalei pe 2014 cu toate amendamentele propuse

Capitala are în 2014 un buget de 1 miliard de euro. Printre proiectele de hotărâre care au primit finanţare se numără Pasajul Mihai Bravu – Splaiul Unirii, Pasajul de la Piaţa Presei Libere şi lărgirea străzii Fabrica de Glucoză. Catedralei Mântuirii Neamului îi va fi alocată suma de şase milioane de lei.

Bugetul Capitalei pe 2014 a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu 14 amendamente, fiind votat favorabil atât de consilierii PSD cât şi de cei de la PNL.

Consiliul general al Municipiului Bucureşti a aprobat după mai bine de patru ore de dezbateri, bugetul Capitalei pe anul 2014, în valoare de 4,5 miliarde lei. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că bugetul din acest an trebuie să treacă peste câteva sentinţe judecătoreşti care ar putea deveni executorii.

”Falimentul primăriei București, aș vrea să liniștesc cetățenii acestui oraș și pe dvs, lucrul acesta nu se poate întâmpla niciodată. Mi-am luat măsurile asiguratorii de a putea plăti aceste sume, dar în niciun caz în totalitatea lor”, a declarat Oprescu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a explicat şi cum s-a ajuns la bugetul de 4,5 miliarde lei.

”Trei miliarde și 900 de lei, la aceasta se adaugă banii pe care guvernul, până la urmă, trebuie să-i dea pentru o înțelegere făcută cu ani de zile în urmă pentru că banii aceștia au fost cheltuiți pentru stadion”, a mai spus acesta.

Consilierul PNL, Cornel Pieptea, a declarat că bugetul pe anul 2014 a crescut cu aproximativ 30 la sută faţă de anul trecut.

Potrivit proiectului pe 2014, 78 de milioane lei vor ajunge sub formă de datorie la lucrările pentru Pasajul Basarab. Alte 40 milioane lei vor fi alocate pentru străpungerea bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, unde Primăria a finalizat exproprierile pentru a putea începe lucrarea. Iar 45 milioane lei se duc la bulevardul Buzești-Berzei-Uranus, lucrare finalizată și inaugurată la începutul acestui an.

Bugetul Primăriei Capitalei, aprobat de CGMB