Cinci delfini au fost găsiţi morţi pe litoralul din Constanța

Cinci delfini au fost găsiţi morţi pe litoralul din Constanța
Foto: stand-up-today.blogspot.com

Cinci delfini au fost găsiţi morţi, în ultimele două zile, în mai multe zone de pe litoralul românesc, mamiferele fiind aduse la ţărm de valuri după ce, cel mai probabil, s-au prins în plase de pescuit. Potrivit reprezentanţilor organizaţiei Oceanic Club Constanţa, în ultimele două zile, echipajul programului „Delfinii în criză! – Dolphins in distress!” a primit semnalări privind existenţa a şapte delfini eşuaţi în mai multe puncte de pe litoral.

Dintre aceştia, cinci exemplare – două descoperite în zona plajei dintre Eforie Sud şi Tuzla, unul la nord de Costineşti, unul pe grindul Chituc şi unul la Olimp – au fost identificate şi preluate de echipa Oceanic Club în vederea investigaţiilor asupra cauzelor morţii.

„Celelalte două semnalări au fost în dreptul hotelului Paradisio din Mangalia şi pe plaja 3 Papuci din Constanţa. Din informaţiile primite de la paznicul din zona plajei Modern, cel eşuat la plaja 3 Papuci ar fi fost preluat de o autodubă albă, iar în cazul celui de la Mangalia, echipa noastră, deşi s-a deplasat la faţa locului, nu a identificat niciun delfin în locul indicat”, a precizat directorul coordonator al organizaţiei, biologul Răzvan Popescu Mirceni.

Dintre cei cinci delfini eşuaţi, patru sunt marsuini, respectiv trei femele şi un mascul, morţi în decursul ultimei luni, iar al cincelea este un mascul afalin, mort în urma cu aproximativ două – trei săptămâni.

Cauza morţii delfinilor este înecul după ce exemplarele s-au prins în plase de pescuit, au spus reprezentanţii Oceanic Club Constanţa.