Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative

Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
Foto: Facebook @ Alexandru Vasile

UPDATE, 20 septembrie, ora 20.50: Ciprian Pandea, președintele PNL Călărași, a reacționat în urma informațiilor apărute în spațiul public și a atras atenția că Alexandru Lucian Vasile, șeful interimar al Gărzii de Mediu, ocupa încă din martie postul de comisar general adjunct și este un om cu studii în domeniu.

„Un detaliu foarte important: Alexandru Lucian Vasile era adjunct al domnului Berceanu la Garda de Mediu. Domnule Berceanu, știu ca ați colaborat foarte bine cu Alex, validați comportamentul colegilor dumneavoastră de partid care din spatele unei tasturi terfelesc imaginea fostului dumneavoastră coleg?”, a declarat Ciprian Pandea printre altele.

Știrea inițială: Premierul Florin Cîțu l-a demis pe Octavian Berceanu de la șefia Gărzii de Mediu, în ciuda rezultatelor pe care le-a înregistrat instituția cu el la conducere, și l-a numit interimar în locul său pe Alexandru Lucian Vasile, președinte la organizației liberale de tineret din Călărași și fiu al primarului PNL din comuna Jegălia.

Fiul primarului PNL din Jegălia, noul șef interimar al Gărzii de Mediu

Octavian Berceanu a fost eliberat din funcția de comisar general printr-o decizie publicată luni în Monitorul Oficial. Aceeași decizie stabilește că Alexandru Lucian Vasile, comisar general adjunct, va prelua atribuțiile de șef al Gărzii de Mediu până la numirea unui nou conducător.

Alexandru Lucian Vasile este fiul primarului din comuna Jegălia, județul Călărași, fiind președintele organizației liberale de tineret Călărași.

Octavian Berceanu, rezultate notabile la conducerea instituției

În mandatul lui Octavian Berceanu, Garda de Mediu a efectuat sute de controale și a înregistrat rezultate semnificative. În plus, infracțiunile de mediu s-au redus, iar fostul oficial făcea informări frecvente despre acțiunile întreprinse.

Demiterea lui Octavian Berceanu vine pe fondul conflictului dintre Florin Cîțu și USR PLUS. Premierul l-a remaniat pe Stelian Ion, iar în replică formațiunea a anunțat că îl lasă fără sprijin politic, și-a retras miniștrii din Guvern și a depus o moțiune de cenzură alături de AUR.

Premierul a demis prefecții și secretarii de stat desemnați de USR PLUS, deși unii dintre ei nu erau membrii de partid, iar Florin Cîțu susținea că se așteaptă ca USR PLUS să revină la masa negocierilor. Ulterior, același Florin Cîțu spunea că nu exclude posibilitatea unui guvern minoritar.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare