Nou episod în conflictul Florin Cîțu – USR PLUS: Octavian Berceanu a fost demis de la conducerea Gărzii Naționale de Mediu

Nou episod în conflictul Florin Cîțu - USR PLUS: Octavian Berceanu a fost demis de la conducerea Gărzii Naționale de Mediu

Octavian Berceanu a fost revocat din funcția de comisar general al Gărzii Naționale de Mediu.

„Mulțumesc colegilor din GNM pentru ca au produs, in 6 luni cat am lucrat impreuna, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Garzii Nationale de Mediu”, a transmis Berceanu, pe Facebook:

Florin Cîțu a demis prefecții și secretarii de stat numiți de USR PLUS

Se întâmplă după ce premierul Florin Cîțu a eliberat din funcții prefecții și secretarii de stat numiți de USR PLUS. Anterior, miniștrii USR PLUS au demisionat din Guvern, în contextul crizei politice generate de decizia lui Cîțu de a demite încă un ministru al partidului – pe Stelian Ion de la Justiție (după Vlad Voiculescu de la Sănătate, în aprilie anul acesta).

Cîțu a demis oamenii numiți de USR PLUS, unii dintre ei care nu erau membri de partid, în condițiile în care susținea că așteaptă ca formațiunea să revină la masa negocierilor, în coaliția de guvernare. Contracandidatul său la președinția PNL, actualul lider Ludovic Orban, a catalogat decizia lui Cîțu ca fiind „o ardere a punților”.

Ulterior, Cîțu a susținut că nu exclude să meargă în Parlament doar cu un guvern minoritar.

O moțiune de cenzură depusă de USR PLUS, susținută și de AUR, nu a ajuns la vot în Parlament, fiind locată în Birourile permanente reunite de lideri PSD și PNL, aripa Florin Cîțu. În paralel, Guvernul Cîțu a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, pe această temă. CCR a anunțat că va dezbate sesizarea abia pe 28 septembrie, după congresul PNL.