UPDATE // Șase drumuri județene și patru drumuri naționale sunt închise în județul Botoșani din cauza viscolului. Ninsoarea viscolită, semnalată și pe șoselele din Maramureș, Argeș, Brașov și Covasna

UPDATE // Șase drumuri județene și patru drumuri naționale sunt închise în județul Botoșani din cauza viscolului. Ninsoarea viscolită, semnalată și pe șoselele din Maramureș, Argeș, Brașov și Covasna
FOTO: Pixabay.com

UPDATE10.19:Șase drumuri județene și patru drumuri naționale sunt închise în județul Botoșani, din cauza viscolului puternic. Consiliul Județean Botoșani a anunțat că circulația a fost suspendată pe rutelepe următoarele sectoare de drum judeţean: Coţuşca – Rădăuţi Prut (DJ 282), Mileanca – Coţuşca (DJ 293), Avrămeni – Mitoc (DJ 294A), Borolea – Zahoreni (DJ 294 C), Dângeni – Hăneşti (DJ 282) şi Dângeni – Mihălăşeni (DJ 294), informează Agerpres.

Viscolul pune mari probleme în Nordul şi Estul judeţului. În această dimineaţă (sâmbătă dimineaţă n.r.) sunt închise şase sectoare de drum din cauza zăpezii, sectoare pe care se acţionează cu toate forţele, dar din cauza viscolului puternic activitatea drumarilor este îngreunată şi chiar anihilată pe anumite sectoare. De exemplu, vineri noapte s-a acţionat la Coţuşca şi, imediat ce drumul a fost deszăpezit, viscolul l-a blocat din nou„, se precizează în comunicatul CJ, potrivit sursei citate mai sus.

Totodată, Centrul Infotrafic din Poliția Română anunță că traficul rutier a fost suspendat și pe rutaDN29D Ștefănești – Trușești, înjudețul Botoșani,din cauza vizibilității foarte reduse pe carosabil, ca urmare a viscolului și pentru a permite intervenția utilajelor de deszăpezire.

Știrea inițială:Sâmbătă dimineața, circulația este întreruptă pe trei drumuri naționale din județul Botoșani, din cauza viscolului puternic. Este vorba despre rutele DN 24C, DN 29 şi DN 29A, după cum anunț Centrul infotrafic al Poliției Române. Totodată, polițiștii anunță că ninge viscolit pe drumurile din Maramureș, Brașov, Covasna și Argeș.Reamintim că în România, în cursul acestei zile sunt în vigoare mai multe atenționări de tip cod galben, sau portocaliu pentur ger extrem și ninsori viscolite.

Trei drumuri naționale din județul Botoșani, închise din cauza viscolului

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că din cauza vizibilității foarte reduse pe carosabil, ca urmare a viscolului puternic și pentru a permite intervenția utilajelor de deszăpezire, în județul Botoșani, circulația rutieră este întreruptă pe trei drumuri naționale.

Este vorba despre DN24C Ștefănești – Românești, DN29 Săveni – Manoleasa și DN29A Darabani – Rădăuți Prut.

În cursul dimineții de sâmbătă, la ora 07.15, Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliției Române anunța că nu sunt alte drumuri închise în țară.

Situația traficului în România

În cursul dimineții de sâmbătă, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că se semnalează precipitații sub formă de ninsoare pe artere din județele Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Bihor, Maramureș, Alba, Botoșani și Prahova.

De asemenea, ninsoare viscolită se semnalează acum pe mai multe drumuri din județele Botoșani, Maramureș, Brașov, Covasna și Argeș.

Mai mult decât atât, polițiștii reamintesc faptul că „pentru prevenirea accidentelor de circulație, sfătuim conducătorii auto ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au autovehiculul echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, să adapteze în permanență viteza de deplasare, să nu efectueze manevre periculoase la volan și să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte”, arată sursa citată mai sus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)