Circulația pe A2 a fost închisă la prima ninsoare

Circulația pe A2 a fost închisă la prima ninsoare
Foto: covasnamedia.ro

A fost haos pe Autostrada Soarelui, după prima ninsoare. Opt oameni au fost răniţi după ce trei accidente au avut loc pe drumul care leagă Bucureştiul de Constanţa, transmite B1 TV.

Poleiul şi viteza neadecvată i-au trimis în spital pe șase dintre ei. Iar autorităţile au fost la fel de nepregătite cum se întâmplă în fiecare an. Deşi meteorologii au anunţat că valul de frig se instalează şi în sudul ţării noastre şi au dat avertizări peste avertizări, drumarii au intervenit cu întârziere pe A2. Aşa că circulaţia a fost oprită ore bune din cauza ninsorii. Imediat au venit şi sancţiunile. Unul dintre șefii din CNADNR a fost suspendat, este vorba despre șeful de la Secția de Drumuri Naționale București Sud.

Vremea rea a închis circulaţia pe autostrada Bucureşti – Constanţa. Niciun şofer nu a putut pătrunde câteva ore bune pe şosea, din cauza stratului gros de zăpadă depus pe asfalt. Pe anumite porţiuni din drum, s-a format chiar şi polei şi a fost nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Autostrada 2 a fost scena unor incidente rutiere grave. Trei accidente au avut loc în decurs de numai o jumătate de oră din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

Primul dintre ele s-a produs la kilometrul 63, pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti. O maşină s-a răsturnat, după ce ar fi derapat pe carosabilul umed. O femeie şi un bărbat, răniţi în urma impactului, au fost transportaţi de urgenţă la spital.

Câteva minute mai târziu, un alt accident, în care au fost implicate două maşini, a avut loc pe sensul de mers Bucureşti – Constanţa. Patru persoane au fost preluate de o ambulanţă şi duse la spital, după ce s-au ales cu mai multe contuzii. Și între kilometri 95 şi 96, doi oameni au fost răniţi după ce două autovehicule s-au ciocnit.