Podul Ciurel a fost inaugurat sâmbătă dimineață. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea: Este cea mai mare lucrare de infrastructură din țară (VIDEO)

Podul Ciurel a fost inaugurat sâmbătă dimineață. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea: Este cea mai mare lucrare de infrastructură din țară (VIDEO)

Podul Ciurel, cel care face legătura între Șoseaua Virtuții și Splaiul Independenței,a fost inaugurat sâmbătă dimineața. Vestea că bucureștenii pot circula pe Ciurela fost dată chiar de către Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, care a postat un mesaj pe pagina personală de Facebook. Circulația se va deschide în weekend.

„Astăzi trăim o zi mare, o zi importantă, un proiectcare a începutacum 14 , în sfârșita fost finalizat. Suntempe celebrul Pod Ciurel, nu este doar un pod are această zonă peste Dâmbovița, Podul hobanat, pasaje, intrări bretele. Este cea mai mare lucrare de infrastructură din țară în acest moment, Este mare păcat că a trebuit să se finalizeze atâtde târziu. Bucureșteniișicei care ne vizitează puteau să beneficieze de mai mult timp de această lucrare,care rezolva mare parte din probleme de trafic din acestăzonăa Bucureștiului, în special zona Iuliu Maniu. În weeekend se va drumul la trafic, avem și semnalistica,toate detaliile sunt realizate. Este o mare bucurie să dămCapitalei României Podul Ciurel, nod Virtuții, un pod de nivel european, cu care cu siguranță ne mândrim”, a declarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Nodul rutier Virtuții-Ciurel a fost finalizat abia după 14 ani, după ce lucrările au fost blocate în instanță în mod repetat. Proiectul, început acum 14 ani, a stat 10 ani în tribunale, în care s-a pierdut timp prețios și bani.

Podul va asigura circulația dinspre centrul MunicipiuluiBucurești, pe direcția principală (pe Pasajul Ciurel), relațiile spre Lujerului și Crângași, prin coborârea pe Șos. Virtuții. În plus, se va asigura accesulcătre centrul orasului dinspre cartierul Militari, prin Șos. Virtuții sau prin Str. Amilcar Săndulescu, către Splaiul Independenței – Pasaj Basarab.