CNCD: Firea nu a venit să-şi spună punctul de vedere. Decizia în cazul său, săptămâna viitoare

CNCD: Firea nu a venit să-şi spună punctul de vedere. Decizia în cazul său, săptămâna viitoare

Senatorul Gabriela Firea nu s-a prezentat, luni, la CNCD, unde a fost citată pentru a-şi spune punctul de vedere după ce a fost reclamată privind declaraţiile sale despre familiile fără copii.

Decizia în acest caz va fi luată de Consiliu cel mai probabil săptămâna viitoare.

„Doamna Firea a fost citată pentru ziua de astăzi, spre a-şi exercita dreptul de apărare, însă nu a venit. Nici avocatul său nu a venit. O decizie legată de acest caz va fi luată, probabil, săptămâna viitoare”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos pentru Mediafax.

Pe de altă parte, preşedintele CNCD a precizat că la Consiliu au fost formulate alte două sesizări legate de afirmaţiile Gabrielei Firea, care vor fi conexate la dosar, iar în final se va o decizie unică.

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidențiale PSD, senatorul Gabriela Firea, a declarat, în 7 octombrie, într-o conferință de presă la sediul PSD, că premierul Victor Ponta „este un foarte bun familist, ceea ce din nefericire pentru el, Klaus Iohannis nu are această calitate”.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)