Cod galben de ceață și polei pentru mai multe județe din sudul țării

Cod galben de ceață și polei pentru mai multe județe din sudul țării

UPDATE 10.30: Avertizarea de ceață a fost prelungită până la ora 12:00, pentru județul Gorj, inclusiv municipiul Târgu Jiu.

ANM a emis miercuri dimineață mai multe avertizări cod galben de ceață pentru județul Mureș, inclusiv Târgu Mureș, judeţul Gorj, inclusiv municipiul Tg. Jiu, și județul Vâlcea, inclusiv municipiul Rm. Vâlcea.

Avertizarea este valabilă până la ora 10:00, timp în care se vor semnala izolat depuneri de polei și ceață care determină scăderea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m.

De asemenea, până la ora 11:45, se va semnala ceață local în judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.

În cursul zilei de miercuri, în jumãtatea de nord a ţãrii regimul termic va deveni apropiat de cel normal la aceastã datã, cu maxime între -1 şi 5 grade, cerul va fi noros şi, mai ales în cursul zilei, vor cãdea precipitaţii predominant sub formã de ninsoare.

În celelalte zone valorile termice, deşi în scãdere uşoarã, se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei, astfel cã la amiazã vor fi între 5 şi 12 grade; cerul va fi variabil, cu înnorãri şi ploi izolate la începutul intervalului în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, iar pe parcursul zilei şi în regiunile sudice.

Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -6 şi 2 grade. În zonele joase, în cursul nopţii, local va fi ceaţã. Presiunea atmosferică va fi în creştere.

Ultima oră
00:12 - Marius Budăi, despre problema pensiilor speciale: Nu fac eu propuneri şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică deoarece ar însemna să mă ocup de tot Guvernul
00:05 - Președintele Croației a semănat confuzie cu amenințarea că va retrage trupele din NATO, pe fondul crizei dintre Rusia și Ucraina. Ce a declarat Zoran Milanovic
23:58 - De ce a părăsit Andreea Tonciu Survivor România 2022. A avut nevoie de intervenția medicului, cu puțin timp înainte de eliminare
23:50 - DSP-urile sunt în colaps. Pacienții se vindecă de Covid până să le răspundă cineva solicitărilor
23:43 - Boris Johnson: Dacă Rusia va invada Ucraina, fiii multor rusoaice nu se vor mai întoarce acasă. Rezistența ucraineană va fi feroce, iar Marea Britanie va mări numărul militarilor din cadrul NATO (VIDEO)
23:27 - Adela Popescu, glume pe seama vârstei lui Răzvan Fodor: Îmi dau seama că nu e chiar așa de rău. Cum a reacționat actorul
23:24 - Administrația Biden a retras oficial ordinul privind vaccinarea obligatorie în marile companii. Actul normativ fusese blocat de Curtea Supremă a SUA
23:06 - Un grup comercial american taie din avântul sancțiunilor anunțate de Biden. “SUA ar trebui să ia în considerare noi prevederi legale”
23:02 - Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara și cine îl însoțește  
22:52 - Cristian Diaconescu: NATO și SUA au spus foarte clar că la o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina răspunsul nu va fi unul militar / Reacția Alianței de sprijin în caz de criză diferă între Marea Baltică și Marea Neagră (VIDEO)