Cod galben de inundaţii pe unele râuri mici din Moldova, Maramureș și Dobrogea

Cod galben de inundaţii pe unele râuri mici din Moldova, Maramureș și Dobrogea

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor a lansat mai multe atenționări cod galben de inundații pentru râuri din Moldova, Maramureș și Dobrogea.

Ca urmare a informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Putna, Trotuş, Bistriţa, Moldova, Suceava (judeţele Vrancea, Bacău, Neamţ, Suceava), Jijia şi Başeu (judeţul Botoşani), se arată în atenţionarea de cod galben emisă de INHGA, valabilă până la ora 24.00.

Creșteri rapide de debite se pot înregistra și pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș în județele Maramureș și Satu Mare și pe Someșul Mare din județul Bistrița-Năsăud, în intervalul 15:00 și 24:00.

În același interval se vor produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale pe unele râuri mici din Dobrogea, județele Tulcea și Constanța.

Ultima oră
21:46 - Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)