Cod galben de ploi și vijelii în nouă județe, în după-amiaza zieli de joi

Cod galben de ploi și vijelii în nouă județe, în după-amiaza zieli de joi

Meteorologii au emis mai multe avertizări nowcasting cod galben de ploi și vijelii, valabile joi după-amiază în județele Mureş, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Braşov, Neamț, Iași, Bacău și Vrancea.

Astfel, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, până la ora 17.00, în jumătatea sudică a judeţului Mureş se vor înregistra descărcări electrice frecvente, averse de ploaie ce pot cumula 25 l/mp, grindină de dimensiune mică şi medie, intensificări ale vântului.

Până la ora 17.30, în zona montană a judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Prahova și local în județul Brașov se vor semnala descărcări electrice, averse ce vor depăşi 20…25 l/mp, grindină de dimensiune mică şi medie și intensificări ale vântului.

Totodată, până la ora 18.00, meteorologii anunță că în sud-estul județului Neamț, în cea mai mare parte a județului Iași, în partea central-estică județului Bacău și în jumătatea vestică a județului Vrancea se vor înregistra intensificări ale vântului care trecător pot lua aspect de vijelie, averse ce vor avea caracter torențial, cantități de apă ce pot atinge și depăși 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici și medii, frecvente descărcări electrice.

Urmăriți B1TV.ro și pe