Cod portocaliu de ger în aproape toată țară: Se anunţă minime de -27 grade Celsius. Urmează cod roșu?

Cod portocaliu de ger în aproape toată țară: Se anunţă minime de -27 grade Celsius. Urmează cod roșu?
Foto: novinite.net

Vreme geroasă și temperaturi de până la -27 grade Celsius, asta anunță în următoarele zile meteorologii. Potrivit celui mai nou mesaj privind fenomene meteorologice periculoase al ANM, codul portocaliu pune stăpânire pe partea de sud-est, nord-est și centrală a țării, în timp ce în Crișana și Banat este valabilă avertizarea meteo de cod galben.

Mai exact, în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, în Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureș și Dobrogea, vremea se va menține geroasă, mai ales în cursul nopților și al dimineților.

Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -27 și -17 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

În Dobrogea, Bărăgan și sudul Moldovei vântul va avea viteze ce vor atinge la rafala 40…50 km/h, accentuând senzația de frig.

Foto: meteoromania.ro

Într-o intervenție telefonică în cadrul Ştirilor B1 TV, Tinu Mihai, meteorolog de serviciu, a declarat că în următoarele zile toată țara va trece la temperaturi scăzute.

Întrebat dacă este posibil ca această avertizare de cod portocaliu să se schimbe în cod roșu, Tinu Mihai a explicat că deocamdată nu se aşteaptă la astfel de schimbări, precizând că spre sfârștiul săptămânii este posibil să se semnaleze condiții de ninsoare, ceea ce ar însemna că temperaturile vor crește ușor.

Avertizare ANM: Cod portocaliu de ger în toată țara

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_15270').select();" id="embed_text_15270" />

Prognoza meteo în intervalul 30 ianuarie – 1 februarie:

În țară

Luni, vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special dimineața și seara. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile muntoase.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, iar cele minime, între -25 și -15 grade.

Marți, vremea va fi în continuare foarte rece, geroasă dimineața și seara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade Celsius, iar cele minime, între -27 și -17 grade Celsius.

Miercuri, vremea rămâne la fel de rece, geroasă în special diminața și seara. Cerul va fi mai mult noros. În zonele montane este posibil să ningă. Temperaturile maxime se vor încadra în jurul valorii de -14 grade, în timp ce cele minim, în jurul valorii de -27.

În București

Luni, vremea va fi geroasă, în deosebi dimineața și seara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -14 și -9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -20 și -17 grade Celsius.

Marți, vremea continuă să se răcească. Cerul va fi variabil și noros pe timpul nopții. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -10 grade, iar cea minimă, în jurul valorii de -25 grade Celsius.

Miercuri, vremea va fi geroasă, mai ales noaptea și dimineața. Temperatura maximă va fi de -12 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -22 grade.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)