Cod portocaliu de ploi în Capitală și alte 11 județe. Vezi prognoza meteo

Cod portocaliu de ploi în Capitală și alte 11 județe. Vezi prognoza meteo
Foto: e-stireazilei.ro

Administrația Națională de meteorologie a emis joi dimineață un cod portocaliu de ploi valabil în Capitală și alte 11 județe.

Sunt sub avertizare județele Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov (inclusiv Municipiul București), Galați și Vrancea, precum și si zona de munte a județelor Suceava, Neamț și Bacău.

Valabilitatea codului este de joi, ora 18:00, până vineri, la ora 06:00, cu puține șanse de prelungire.

În intervalul de timp menționat și în zonele vizate, se vor semnala cantități de apă de 50-60 de litri/mp.

În plus, atenționarea cod galben emisă miercuri de meteorologi pentru pentru zonele de nord-est, centru și vest se menține. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii extinse 25 l/mp.

În țară

Vineri, vremea va fi răcoroasă şi pe arii extinse, în jumãtatea de sud-vest vor fi averse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 24 de grade.

Sâmbătă, vremea se va menţine în general instabilã, cu înnorări temporar accentuate în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 16 şi 24 de grade.

Duminică, instabilitatea persisită în toate zonele, iar temperaturile scad până la valori cuprinse între 15 şi 23 de grade.

În București

Vineri, vremea va fi răcoroasă şi în general instabilã. Trecător vor mai averse. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23- 24 de grade

Sâmbătă, instabilitatea se menține, iar temperatura maximă va fi în jur de 22 de grade.

Duminică, cerul va prezenta înnorări pe tot parcursul zilei, iar temperatura va fi în ușoară scădere, până în jurul valorii de 21 de grade.

Cod portocaliu de ploi pentru București și 11 județe

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_19463').select();" id="embed_text_19463" />