Omul lui Dragnea de la ANRM continuă să fie protejat de Guvernul Dăncilă: Cum și-a propulsat Dorinel Ursărescu fiul în afacerile cu ENERGIE / Cumpăra IEFTIN de la stat și vindea SCUMP, tot la stat!

Omul lui Dragnea de la ANRM continuă să fie protejat de Guvernul Dăncilă: Cum și-a propulsat Dorinel Ursărescu fiul în afacerile cu ENERGIE / Cumpăra IEFTIN de la stat și vindea SCUMP, tot la stat!

Oamenii lui Liviu Dragnea sunt încă la butoanele țării. Una dintre ‘slugi’, condamnatul penal pentru corupție cu produse petroliere, ia decizii importante în Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM).

Din funcția de consilier personal al președintelui ANRM, Gigi Dragomir, și el un membru al grupării Dragnea, Dorinel Ursărescu a fost indirect implicat și în afacerile dubioase cu energie.

Mai exact, la un moment dat, fiul lui Ursărescu, Andrei George Ursărescu, a fost acționar în societatea Green Energy SRL, firma care cumpăra energie ieftină de la stat și o vindea scump… tot la stat.

La data de 12 martie 2018, reprezentanții firmei Green Energy au fost chemați, la audieri, în fața comisiei de anchetã privind Ministerul Economiei și Comerțului.

S-a dovedit la final că Ursărescu Jr. avea colaboratori la fel de renumiți ca el: fiul lui Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, fost primar la Piatra Neamț, și fiul unui angajat SRI.

Andrei Ursarescu s-a in­dra­gostit de tanar de afacerile cu ener­gie, pentru ca la numai 16 ani, in 2003, avea activitati in domeniu.

„În urma audierilor la comisia de anchetã, s-a confirmat faptul cã societatea Green Energy îi avea ca actionari pe fiii domnilor Gheorghe Stefan, Dorinel Ursãrescu si a unui domn angajat la SRI, în momentul înfiintãrii firmei. Unul din aspectele cel putin ciudate este faptul cã s-a depus cerere la ANRE pentru obtinerea licentei pe data de 29 iulie, într-o vineri, si a obtinut-o pe 1 august, adicã luni. Deci în week-end, în conditiile în care de regulã termenul este de 30 de zile si nimeni în istoria ANRE nu a mai auzit de atîta rapiditate. Apoi, în anul 2005 au functionat luînd energie ieftinã de la Hidroelectrica, Turceni si Energy Holding si au realizat un profit de 900.000 de euro. În anul urmãtor, cu zece angajati, au realizat un profit de 4 milioane de euro, ceea ce înseamnã cã au folosit energie ieftinã, iar populatia a suportat aceste cheltuieli în facturile încãrcate. Ei au fãcut o societate peste noapte pentru a-si bãga milioane de euro în buzunar“, a declarat deputatul Iulian Iancu, după anchetă, potrivit Monitorul Neamt.

În același context, administratorul firmei, Eduard Ciucu, a confirmat faptul cã societatea are 10 angajati,că licența a fost primită pe 1 august, dar a precizat că primul contract a fost semnat abia în noiembrie 2005.

“Adevãrat cã am primit-o în cîteva zile, dar nu vãd unde este problema! Este asa mare mirare cã se miscã lucrurile repede în România?“, s-a arãtat contrariat Eduard Ciucu”, potrivit aceleiași surse.

Green Energy cumpăra energie ieftină de la Complexul Turceni și Hidroelectrica.

Energia nu a fost singura afacere a acestor tineri deștepți. La sfarsitul lui iulie 2003 se infiinta in Bucuresti firma Mec Media SRL, care avea ca patron pe Eduard-Marius Ciucu. Doi ani mai tarziu, componența acționeratului era aceasta: Eduard-Ma­rius Ciucu, Gabriel Stefan, An­drei-George Ursarescu, Alina-Stefania Gorghiu si Aurel Roman, toti cu cate 20%.

De asemenea, Andrei George Ursărescu fusese numit președinte al Consiliului de Administrație a Societății Naționale a Sării SA, dar, din cauza cazierului fiscal, numirea în CA a fost împiedicată.

Astfel, la ședința AGA din data de 5 decembrie 2018, Ursărescu jr. a renunțat la mandatul încredințat la ședința din octombrie. În aceeași ședință, în locul lui Ursărescu a fost numită Oana Bulai, consiliera premierei Dăncilă.

O altă firmă la care tânărul a fost administrator este Civica Construct Roman, firmă care acum se află în faliment. Problema este că instanța a dispus atragerea răspunderii personale a administratorului (Andrei Ursărescu), acesta fiind responsabil pentru un prejudiciu de 3,3 milioane de lei, arată atacul.ro.

În aceste condiții se poate spune că, păstrând regula „incompetenței”, Guvernul Dăncilă continuă să-i păstreze în funcții importante pe oamenii promovați de Liviu Dragnea și baronii PSD apropiați de el.

VEZI AICI mai multe detalii despre activitatea lui Dorinel Ursărescu