Comercianții care nu îndeplinesc obligațiile de reciclare, amendați cu până la 25.000 de lei

Comercianții care nu îndeplinesc obligațiile de reciclare, amendați cu până la 25.000 de lei
Foto: food.thefuntimesguide.com

Comercianții și distribuitorii de produse ambalate care nu vor avea evidența cu privire la îndeplinirea obligațiilor de reciclare vor fi amendați, începând cu 15 mai, potrivit unor modificări aduse legislației (HG) 621/2005, arată Greeen Report.

Măsurile vizează agenții economici care vând produse ambalate, determinându-i astfel să își îndeplinească țintele de reciclare.

Astfel, comercianții vor fi obligați să verifice dacă producătorii și importatorii produselor ambalate se regăsesc pe lista celor care respectă obligațiile legale de reciclare și de valorificare a ambalajelor introduse pe piață.

În cazul în care agenții comercianți nu vor respecta obligațiile, aceștia vor primi sancțiuni cuprinse între 15.000 și 25.000 de lei.

În urma creșterii semnificative a obiectivelor de reciclare stabilite pentru producătorii și importatorii de produse ambalate, legislația privind reciclarea ambalajelor a fost înăsprită.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului