Comisia pentru recensământ: Cifra provizorie și preliminară pentru populația stabilă este de 19.043.767 de persoane

Comisia pentru recensământ: Cifra provizorie și preliminară pentru populația stabilă este de 19.043.767 de persoane

Reprezentanții Ministerului Administrației și Internelor au declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că cifra preliminară și provizorie pentru populația stabilă este de 19.043.767 de persoane, în urma recensământului desfășurat în 2011. Aceștia au precizat că cifra nu a fost contestată de niciun membru al Comisiei Centrale pentru Recensământul Populației și Locuințelor sau de altcineva.

„Datele prelimiare și provizorii au caracter informativ și nu decizional,” a mai afirmat preşedintele INS, Vergil Voineagu, în cadrul conferinței de presă de la MAI.

Populația stabilă a României se referă la acele persoane care au reședința obișnuită în țară.

Aceștia au mai declarat că datele provizorii ale recensământului nu vor fi trimise vreunui organism internațional, ci doar datele finale.

Comisia centrală pentru recensământul populației și al locuințelor își încetează activitatea pe data publicării datelor preliminare ale recensământului, iar rezultatele definitive și detaliate sunt publicate de Institutul Național de Statistică.

 „Precizez că nu are întâlnirea de astăzi nicio legătură, cum de altfel nici recensământul nu are nicio legătură cu procesul electoral, cu validarea sau invalidarea referendumului”, au mai declarat reprezentanții MAI în timpul conferinței.

Comisia de recensământ: 19.043.767 de persoane au reședința stabilă în România

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22797').select();" id="embed_text_22797" />