Compania Ryanair reduce zborurile din cauza pandemiei de COVID-19. Măsura ar putea fi valabilă și în sezonul de iarnă

Compania Ryanair reduce zborurile din cauza pandemiei de COVID-19. Măsura ar putea fi valabilă și în sezonul de iarnă
sursa Foto: hepta.ro

Ryanair Holdings PLC, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, a anunţat că își va reduce capacitatea zborurilor în luna octombrie, fiind forțată să procedeze la fel și pe durata sezonului de iarnă, cel mai probabil, dacă guvernele UE nu îşi vor atenua restricţiile de călătorie în contextul pandemiei de COVID-19, notează Reuters.

Ryanair reduce zborurile din cauza pandemiei de COVID-19

Mai exact, operatorul irlandez a informat că va zbura cu aproximativ 40% din capacitatea cu care a zburat în octombrie 2019, faţă de planul iniţial de 50%.

„Dacă actualele tendinţe şi gestionarea greşită de către guvernele UE a revenirii călătoriilor aeriene vor continua, atunci reduceri similare ale capacităţii ar putea fi necesare pe durata sezonului de iarnă”, a precizat un purtător de cuvânt al companiei.

Săptămâna trecută, Ryanair şi-a redus la 50 de milioane ţinta de pasageri în anul financiar care se va încheia la 31 martie 2021, mult sub așteptări.

Şi preţul biletelor va fi „redus semnificativ”, a precizat directorul general al companiei, Michael O’Leary, care se aşteaptă ca sezonul de iarnă din 2020 „să fie un eşec”. De asemenea, acesta a mai spus că firma vrea să închidă mai multe baze şi să-şi reducă activitatea în ţările unde pandemia nu este sub control.

Concedieri în masă la companiile aeriene

Efectele negative generate de pandemie ar putea determina compania aeriană British Airways, una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa, să renunțe la aproape 10.000 de angajați, notează Bloomberg.

Până săptămâna trecută, British Airways renunțase deja la 7.200 de angajaţi, iar restructurările ar putea continua, a anunţat Alex Cruz, CEO-ul companiei.

Momentan, British Airways operază la circa 25-30% din capacitate, în vreme ce regulile de carantină se schimbă constant în ţările din Europa, fapt ce afectează cererea.

De asemenea, operatorul a menționat că va scoate din uz întreaga flotă de avioane Boeing 747, notează The Guardian. Mai exact, compania va retrage toate cele 31 de avioane model 747-400, mai devreme cu trei ani decât era prevăzut initial.

Și compania francezăAirbuseste unul dintre marii pierdanți ai crizei provocate de noul coronavirus.

Producătorul de avioane a anunțat că va desființa aproximativ 15.000 de locuri de muncă, dat fiind contextul actual, scrieReuters.

Mai exact, cel mai mare grup aerospaţial din Europa a arătat că va desfiinţa aproximativ 5.000 de locuri de muncă în Franţa, 5.100 în Germania, 900 în Spania, 1.700 în Marea Britanie şi 1.300 în alte regiuni.

Operatorii aerieni din Europa susţin că lipsa unui sistem de restricţii coordonat şi a unor reglementări comune de carantină afectează redresarea industriei aeriene, puternic afectată de criza COVID-19.

Tags: