Complexul Energetic Oltenia se constituie parte civilă în procesul lui Victor Ponta

Complexul Energetic Oltenia se constituie parte civilă în procesul lui Victor Ponta
Foto: b365.ro

Procesul în care este judecat premierul Victor Ponta și senatorul Dan Șova ia o nouă întorsătură. Compexul Energetic oltenia se constitue parte civilă în dosar.

Astfel, juriștii încearcă să recupereze paguba pe care procurorii spun că ar fi suferit-o complexul din contractele cu firma de avocatură Dan Şova. Decizia vine după ce, în urmă cu o lună, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că nu este normal ca această instituție să nu se constitue parte civilă.

Statul ar putea fi prejudiciat prin această inactivitate”, preciza şeful DNA, făcând referire la faptul că, deşi prejudiciat, CE Oltenia nu comunicase dacă se constituie parte civilă în dosarul în care au fost trimişi în judecată Victor Ponta şi Dan Şova, scrie digi24.

Victor Ponta a fost trimis în judecată pentru 17 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor.

În acelaşi dosar vor fi judecaţi senatorul Dan Şova, Laurenţiu-Dan Ciurel, în calitate de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), şi Laurenţiu-Octavian Graure, în calitate de director economic al CET.