Concediul în Constanța, mai ieftin decât în Mamaia: O comparație între prețurile la cazare și mâncare

Concediul în Constanța, mai ieftin decât în Mamaia: O comparație între prețurile la cazare și mâncare
Cazinoul din Constanța. Foto simbol: Pixabay

Litoralul românesc este în vârful sezonului estival, iar turiștii caută diferite variante pentru a diminua din impactul prețurile ridicate. Spre exemplu, o idee ar fi să renunțați la cazarea apropiată de plajă și să luați în calcul un hotel în Constanța, mai ales având în vedere că pe plajele din oraș șezlongurile nu sunt atât de scumpe ca în Mamaia, iar mâncarea este și ea mai ieftină, potrivit stirileprotv.ro.

Concediul în Constanța e mai ieftin decât în Mamaia

Orașul Constanța are cinci kilometri de plajă și propune o gamă de prețuri ceva mai puțin piperată decât stațiunea-vecină, Mamaia.

În Constanța, un concediu de șase zile la un hotel de trei stele costă, în medie, cu 300 de lei mai puțin decât un sejur similar în Mamaia, fiind inclus chiar și micul dejun.

„Avantajul cazării în oraș permite acestora facilități la prețuri mult mai accesibile, inclusiv pentru serviciile de masă, dar și distracție”, spune Ana Maria Buga, managerul unui complex hotelier.

Un dezavantaj ar fi că, în cazul unei cazări în Constanța, distanța până la plajă ar putea fi ceva mai lungă. Plajele cele mai apropiate de oraș sunt Tataia, Trei Papuci și Modern, unde un șezlong se închiriază, în medie, cu 25 de lei pe zi. În schimb, în Mamaia tariful este dublu.

„Sunt mai accesibile financiar, sunt mai aproape de cazările care de multe ori sunt preferate de turiștii care vin să fie în oraș sau mai aproape, nu în Mamaia Nord”, spune și Mădălin, administrator de plajă.

În plus, în Constanța și mâncarea este mai ieftină decât în Mamaia, unde o ciorbă costă în jur de 18 lei. În oraș costă 14 lei.