Consiliul Județean Ilfov anunță aparatură de ultimă generație pentru Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea (VIDEO)

Consiliul Județean Ilfov anunță aparatură de ultimă generație pentru Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea (VIDEO)

Consiliul Județean Ilfov anunță cofinanțarea proiectului pentru dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, prin dotarea cu echipamente a unității de asistență medicală ambulatorie din cadrul Spitalului de Obstetrică Ginecologie Buftea.

Anunțul președintelui CJ Ilfov

În acest context, Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, a spus că aparatura medicală modernă este necesară având în vedere importanța Spitalului de Obstetrică Ginecologie Buftea pentru pacienții din județul Ilfov:

“În acest spital, în 2020 au venit pe lume 900 de copii, iar anul trecut, 820. Imaginați-vă cât de necesară este această aparatură pentru care ne-am zbătut, pentru pacienții de aici.

Este important ca atunci când gândim un proiect să ne identificăm cu cetățeanul care are nevoi, care trece zilnic printr-o situație de viață.

Fiecare dintre noi putem avea o problemă de sănătate într-o zi, cu toții avem nevoie de medici buni, empatici, de aparatură modernă pentru a fi tratați.

Am analizat și datele din teren. Pe calculele Direcției Generale Pentru Evidența Persoanelor, în Orașul Buftea sunt înregistrati 23.405 locuitori. Numai în Buftea! Însă, acest spital deservește și localitățile din proximitate – Corbeanca, Chitila, Mogoșoaia, Periș, Snagov, adică undeva la 100.000 de locuitori.”

Vorbim despre un proiect care va primi finanțare din cadrul PNRR și care va însemna achiziționarea mai multor echipamente medicale vitale pentru realizarea investigațiilor medicale.

Urmăriți B1TV.ro și pe